Pretraga

Iskoristite priliku: Upoznajte austrijska sveučilišta i veleučilišta na Danu austrijskih fakulteta

A- A+

U Austriji studira oko 390.000 studenata, a od toga je u prosjeku svaki četvrti student i studentica stranac, što znači da su multikulturalnost i internacionalnost na visokom nivou i da se, ako kreneš studirati u Austriji, nećeš osjećati neobično.

Iskoristite priliku: Upoznajte austrijska sveučilišta i veleučilišta na Danu austrijskih fakulteta | Foto: Unsplash

Znate li da na austrijskim sveučilištima i na mnogim veleučilištima redovni studenti (pa tako i oni iz Hrvatske) ne plaćaju školarinu? Zanimaju te uvjeti upisa na austrijske fakultete? Koja razina poznavanja njemačkog jezika je dostatna za studij? Kako pronaći smještaj, gdje kupiti knjige ili gdje pronaći studentski posao? Imaju li austrijski fakulteti prijemne ispite?

Sve to možete saznati 2. ožujka 2024. na Danu austrijskih fakulteta u organizaciji Advantage Austria – Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu! Sudjelovanje je besplatno!

Kada?

Događaj se održava u subotu, 2. ožujka 2024., od 10 do 17 sati

Gdje?

Austrijski kulturni forum, Gundulićeva 3, 10000 Zagreb

Za dolazak u prostore Austrijskog kulturnog foruma potrebna je prethodna prijava! Prijaviti se možete ovdje!

Foto: Advantage Austria

Upoznajte naše izlagače

Veleučilište FH Kärnten (Carinthia University of Applied Sciences) – Koruška

Raznovrsni programi na poljima tehnike, ekonomije & managementa, zdravstva te socijalnih znanosti očekuju te na različitim kampusima koruškog veleučilišta. Veleučilište ima i 20 istraživačkih skupina te tri istraživačka centra. Veleučilište svojim znanstvenim projektima podupire gospodarstvo.

Sveučilište Klagenfurt –Koruška

Sveučilište Klagenfurt svojim studentima i studenticama nudi raznoliku ponudu studija na poljima kulture, književnosti i jezika, prava, ekonomije, društvenih ali i tehničkih znanosti. Na polju tehničkih znanosti posebno je zanimljiv studij robotike i umjetne inteligencije ali i drugi informatički studiji (inženjerstvo, tehnička matematika ili gospodarska informatika) ne zaostaju puno.

Veleučilište FH Kufstein – Tirol

Iako je možda najudaljenije od Hrvatska, Veleučilište Kufstein nudi zanimljive studije na polju kodiranja & digitalnog dizajna, upravljanja energijom i održivosti, nekretninama, međunarodne ekonomije i managementa, marketinga & komunikacija, sporta & kulture, itd. Svim novim stranim studentima i studenticama na raspolaganju su „buddies“ koji će vas upoznati sa veleučilištem i pomoći vam u stvaranju novih poznanstava.

MCI The Entrepreneurial School –  Tirol

Visoka poduzetnička škola iz Innsbrucka nudi bachelor i master studije na njemačkom i engleskom jeziku. Osim toga možete studirati redovito, izvanredno, uz posao, dualno ili online – sve opcije su vam na raspolaganju. Možete studirati na polju ekonomije i društvenih znanosti te tehnologije i life sciences.

CAMPUS 02 – ekonomsko veleučilište – Štajerska

Osam bachelor programa, sedam master studija i sedam akademskih tečaja usavršavanja, preko 5.800 apsolvenata već je uspješno završilo studij. Ako te zanima automatizacija, smart automation, management inovacija, ekonomska informatika, business data science, software development i sl., onda je Campus 02 pravo mjesto za tebe.

Veleučilište FH Joanneum – Štajerska

Veleučilište s kampusima u Grazu, Kapfenbergu i Bad Gleichenbergu, koje je već dobro poznato hrvatskim studentima, nudi velik broj bachelor i master studija na poljima primijenjene informatike, građevinarstva, energetike, zdravstvenih studija, managementa, medija & dizajna.

Tehničko sveučilište TU Graz (Graz University of Technology) – Štajerska

Tehničko sveučilište nudi ti niz tehničkih smjerova kao što su arhitektura, građevina, biomedicinski inženjering, informatika, software engineering, procesna tehnika, molekularna biologija, strojarstvo, fizika, matematika, elektrotehnika… Bachelor studiji se provode pretežito na njemačkom jeziku, dok se na master studijima nudi i veliki broj programa na engleskom jeziku.
Da nije neki bauk studirati i na njemačkom jeziku, saznat ćete direktno od hrvatskih studenata-ambasadora sveučilišta.

Veleučilište FH Burgenland – Gradišće

Veleučilište s bachelor i master programima na poljima ekonomije, IT-a, socijalnih znanosti, energije & okoliša i zdravstvenih studija. Kampusi se nalaze u Eisenstadtu i Pinkafeldu. Na veleučilištu studira preko 7.500 studenata i studentica na 70 studijskih i akademskih programa iz 85 zemalja, a veleučilište sudjelovalo je i sudjeluje na preko 140 istraživačkih projekata.

Veleučilište FH IMC Krems (IMC Krems University of Applied Sciences)  – Donja Austrija

Smješteno u srcu pokrajine Donje Austrije, IMC Krems je međunarodno orijentirano veleučilište. S više od 180 partnerskih institucija, preko 1.000 partnerskih tvrtki diljem svijeta i oko 3.000 studenata iz 90 zemalja na lokaciji Krems, kao i više od 700 studenata na 5 međunarodnih lokacija, veleučilište polaže veliki naglasak na internacionalizaciju, praktičnu orijentaciju i inovacije. Suvremene teme održivosti i digitalizacije ističu se u svim studijskim programima ove dinamične, moderne ustanove. IMC Krems nudi 26 preddiplomskih i diplomskih programa te jedan program stalnog usavršavanja u svojim glavnim predmetima ekonomije, zdravstva, znanosti i tehnologije.

Koledž ÖHV-Trainee Tourismuskolleg – Donja Austrija

Ako se vidite u turizmu, ali želite i što prije početi raditi, a ne samo učiti teoriju, onda je ovaj turistički koledž pravo mjesto za vas. Uz besplatnu teorijsku nastavu (nema školarina!) u turističkoj školi imate i plaćeni on-the-job trening, tako da lako možete financirati studij. Nakon dvogodišnjeg studija ubrzanim postupkom, uz dva dodatna semestra dolazite do bachelor statusa.

Veleučilište FH Oberösterreich (University of Applied Sciences Upper Austria) – Gornja Austrija

Veleučilište iz Gornje Austrije s četiri kampusa u Hagenbergu (informatika, komunikacije, mediji), Linzu (medicinska tehnika, primijenjen socijalne znanosti), Steyru (ekonomija&management) i Welsu (tehnika & primijenjene prirodne znanosti) pored studijske ponude na njemačkom jeziku nudi i tri bachelor te devet master studija na engleskom jeziku.

Veleučilište FH Technikum Wien – Beč

Ako te zanimaju tehnička zanimanja i studij u kojem dobivaš praktična znanja, onda je Technikum Wien, tehničko veleučilište u Beču pravi odabir. Strojarstvo, mehatronika/robotika, Smart Homes, IT, ICT, obnovljivi izvori energije, elektronika IoT&Smart Infrastructure, biomedical engineering, itd. te očekuju na bachelor razini studija. Na master razini možeš studirati i na engleskom jeziku regenerativnu medicinu, sportsku tehnologiju, eHealth&medical engineering ili IoT.

Zabilježite 2. ožujka kao dan za početak novog uzbudljivog putovanja! Vidimo se na Danu austrijskih fakulteta!