Pretraga

Na Smotri Sveučilišta otkrijte svijet tehnologije i inovacija Fakulteta strojarstva i brodogradnje

A- A+

Izbor fakulteta često je značajan korak u životu mladih ljudi. Za one koji traže inspiraciju i žele bolje razumjeti obilje mogućnosti koje se nude, Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) donosi izvanrednu priliku za upoznavanje sa studijima i studentskim životom na FSB-u na 28. Smotri Sveučilišta u Zagrebu, koja će se održati od 9. do 11. studenog 2023. na Zagrebačkom Velesajmu.

Foto: FSB

Na našem izložbenom prostoru moći ćete svjedočiti tehnološkim inovacijama koje su razvili naši studenti i nastavnici te upoznati udruge FSB-a mjesto su za kreativno stvaranje i eksperimentiranje u studentskom okruženju. Očekuje vas sljedeće:

  • Robote Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA) predstavit će vam studenti, budući inženjeri koji će znanjem stečenim na FSB-u u budućnosti razvijati robotske tehnologije koje će mijenjati svijet
  • Prvi hrvatski driverless električni bolid predstavit će vam studenti koji su ga i razvili kroz prošlu godinu i s njim se natjecali na Formula Student natjecanjima, a uključeni su u udrugu FSB Racing Team
  • Jeste li čuli za Fightbotics – borbe robota? Dopustite da vam Studentski makerspace Strojarnica – najnovija udruga na FSB-u dočara njihov put od ideje do realizacije ovog izvanrednog studentskog projekta te prezentira upute za sudjelovanje na 3. Borbi robota 3. prosinca 2023. u Močvari.
  • Robot nogometaš Udruge mehatroničara zabio je svoj prvi gol na međunarodnom RoboCup natjecanju u Francuskoj, pitajte mlade inženjere kako i dalje planiraju koristiti svoje vještine za razvijanje inovativnih nogometnih robota ili možda nešto drugo?
  • Studenti inovatori prezentirat će dio svojih inovacija za koje su dobili brojne nagrade na izložbama inovacija, a koje su razvili kao završni ili diplomski rad,
  • Falcon, Tern ili neka druga letjelica Hrvatske udruge studenata zrakoplovstva EUROAVIA Zagreb nadvit će se nad svima nama,
  • a upoznat ćete i studente HUSB-a – Hrvatske udruga studenata brodogradnje.

Predstavljanje FSB-a održat će se u subotu od 14.40 do 14.50, gdje će doc. dr. sc. Marko Švaco, nastavnik na studijima Strojarstvo i Mehatronika i robotika, predstaviti sve studijske programe FSB-a.

S FSB-om na Smotri Sveučilišta imat ćete priliku razgovarati s profesorima, istraživačima i studentima FSB-a te se upoznati sa studijskim programima studija Strojarstvo, Brodogradnja, Zrakoplovno inženjerstvo i svemirska tehnika te Robotika i mehatronika, otkriti zašto biste trebali razmotriti upis na FSB kao svoj odabir za daljnje obrazovanje.

Smotra će se održati u Kongresnoj dvorani te dvoranama Zimski vrt i Cres na Zagrebačkom Velesajmu, a FSB će imati svoj izložbeni prostor tijekom cijelog događaja od 10 do 20 sati svakog dana.

Nakon završetka Smotre, u subotu, 11. studenoga 2023. navečer, u paviljonu 10a na Zagrebačkom Velesajmu održat će se sveučilišna brocošijada (1. BruTZGa). Organizacija ovog događaja rezultat je suradnje između Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog centra u Zagrebu i Studentskog zbora Sveučilišta, kao poklon svim studentima. Ulaz na brucošijadu je besplatan uz predočenje ulaznice.

FSB vas poziva da istražite svijet mogućnosti koje se pružaju kroz inženjering i tehnologiju na 28. Smotri Sveučilišta u Zagrebu. Dođite i upoznajte se s entuzijastičnim inženjerima i studentima koji će vam pokazati kako možete oblikovati budućnost kroz inovaciju i znanje!

Vidimo se na Smotri!