Pretraga

Održana interaktivna radionica o zelenom poduzetništvu na Greenville imanju: Evo svih detalja

A- A+

Eko edukacijsko imanje Greenville u Samoboru je prošli tjedan otvorio svoja vrata skupini mladih iz Portugala, Francuske, Belgije, Finske i Hrvatske, uključenih u Erasmus+ program, usmjeren na zeleno poduzetništvo. Dan je bio ispunjen zanimljivim aktivnostima koje su osmišljene kako bi učenje bilo interaktivno i zanimljivo.

Foto: Pozitiva Samobor

Istražujući ključne poduzetničke vještine, mladi su umovi bili izloženi različitim izazovima potrebnim kako bi postali poduzetnici. Potaknuli smo ih da razmisle o svojim snagama i prepoznaju važnost timskog rada u postizanju zajedničkih ciljeva, bitnog aspekta svakog poduzetničkog pothvata.

The Unbreakable Flying Egg praktičan je zadatak za teambuilding koji ne samo da potiče suradnju, već i potiče kreativno razmišljanje, učinkovito upravljanje vremenom i kritičko razmišljanje. Sudionici su podijeljeni u timove, podijeljeni su im osnovni materijali i postavljeni su pred naizgled jednostavan izazov – zaštititi jaje od pada i koristeći samo priložene materijale. Ova je aktivnost postavila temelj za dan ispunjen poduzetničkim učenjem.

Vrlo zanimljiv dio dana bila je jedinstvena vježba koju smo proveli – obrnuti brainstorming. Sudionici su imali zadatak generirati najgore moguće ideje vezane uz različite izazove. Ovaj nekonvencionalni pristup potaknuo je kreativnost dok su prolazili kroz izazove svakog neobičnog koncepta, identificirajući potencijalne probleme i razmišljajući o inovativnim rješenjima. Smijeh je odjekivao dok su mladi pretvarali naizgled katastrofalne ideje u prilike za rast i razvoj.

Energija nas je pratila ostatak dana i kada su se sudionici pridružili digitalnoj igri Baamboozle, imali su priliku primijeniti ono što su naučili tijekom dana. Podijeljeni u timove, žustro su se natjecali u skupljanju bodova pokazujući svoje znanje o zelenom poduzetništvu.

Ukratko, dan u Greenvilleu bio je prava kombinacija obrazovanja i zabave. Od team buildinga do kreativnog razmišljanja i zabavnih natjecanja, sudionici ne samo da su stekli vrijedne uvide u zeleno poduzetništvo, već su otišli nadahnuti mogućnostima ekološki osviještenih pothvata.

Za sve koji su zainteresirani provesti jedan dan na našem imanju, naučiti sve o zelenom poduzetništvu, održivom razvoju, zero waste načinu života, izradi prirodne kozmetike, nahraniti naše životinje na farmi i prošetati kroz naš šumski poligon za edukaciju – javite nam se na [email protected].