Pretraga

Pretvorite svoje ideje u stvarnost: Program nudi nagrade za društveno korisne projekte

A- A+

Prijave za prestižni Social Impact Award program traju još vrlo kratko, točnije do 28. svibnja. Mladi širom Hrvatske imaju priliku pretvoriti svoje namjere u stvarnost prijavom svojih ideja koje rješavaju društvene ili ekološke probleme. Ovaj program podržava i potiče razvoj društvenih poduzeća koja se suočavaju s najizazovnijim problemima današnjice, a mladima pruža pristup mentorima, profesionalcima i resursima potrebnim za uspješnu provedbu ideje.

Foto: HUKI

Social Impact Award je više od same nagrade – to je zajednica mladih društvenih inovatora koja osmišljava, testira, razvija i implementira nova rješenja za poboljšanje lokalne zajednice. Kroz niz događaja i radionica, program ima za cilj širenje svijesti o društvenom poduzetništvu i podučavanje sudionika vještinama potrebnim za pretvaranje ideja u uspješne poduzetničke pothvate.

”Svi mladi rođeni između 1993. i 2006. godine pozvani su da se prijave, bilo individualno ili kao tim, s inovativnim idejama koje rješavaju društvene ili ekološke probleme”, izjavila je Blanka Hlad, nacionalna koordinatorica SIA Hrvatska. ”Prijave su otvorene do 28. svibnja 2023. u ponoć, stoga pozivamo sve zainteresirane da ne propuste ovu izvanrednu priliku.”

Program se sastoji od tromjesečne inkubacije koja će se odvijati od srpnja do rujna 2023. godine. Tijekom inkubacije, odabrani timovi će imati priliku isprobati i razviti svoje ideje uz podršku mentora te sudjelovanjem na radionicama i webinarima. Na kraju inkubacije, žiri će odabrati tri najbolje ideje koje će biti nagrađene sa 1.300€ bruto početnog kapitala, besplatnim sudjelovanjem na međunarodnoj konferenciji SIA Summit 2023 u Beogradu te mentorskom podrškom.

Mladi poduzetnici koji imaju već postojeće ideje mogu se prijaviti ako su nastale nakon 1. siječnja 2022. godine. Važno je napomenuti da projekti koji su već primili formalnu start-up podršku prije prijave nisu prihvatljivi, te da se projekti koji su se natjecali prethodnih godina (osim pobjedničkih) mogu ponovno prijaviti u 2023. godini ako ispunjavaju ostale kriterije.

Za sve zainteresirane koji žele dobiti više informacija o programu i prijaviti se, vodič za prijavu može se preuzeti na službenoj internetskoj stranici.

Prijave i svi prateći dokumenti mogu biti na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Za dodatna pitanja, kontakt osoba je Blanka Hlad, nacionalna koordinatorica SIA Hrvatska, [email protected].