Pretraga

[Aplikacija tjedna] Ova tipkovnica mijenja izgled ovisno koju aplikaciju koristite

A- A+

Chrooma je alternativna tipkovnica za Android mobitele, koja se naizgled doima kao i svaka druga mobilna tipkovnica. No, njena specijalnost je to što mijenja svoj izgled, ovisno koju aplikaciju koristite. Dostupna je za besplatno preuzimanje na Google Play Storeu.

Screenshot: Google Play

Iako predinstalirane tipkovnice koje dođu standardno na mobitelu nude osnovne razine prilagođavanja, poput promjene teme ili boje, one alternativne su ipak bolji izbor ako ciljate na tako nešto.

U moru alternativnih tipkovnica, istaknula se Chrooma. Riječ je o besplatnoj tipkovnici, koja je specijalna po tome što mijenja svoj izgled, ovisno koju aplikaciju koristite. Na primjer, Chrooma će postati plava na Twitteru, zelena na WhatsAppu, a crvena na YouTubeu.

Izdvojeni članak

[Aplikacija tjedna] Olakšajte si život, uštedite novac i vrijeme uz ovu aplikaciju

Tu je i noćna tema kada padne mrak, a i mogućnost da ručno odaberete boju za pojedinu aplikaciju. Osim silnih opcija za prilagođavanje, kojih navodno ima 10.000, tu su i one standardne koje rade u pozadini, a koje uveliko olakšavaju dopisivanje i tipkanje.

Chrooma, primjerice, koristi napredni sustav predviđanja riječi i fraza, koji se prilagođava vašem stilu pisanja. Također, nudi i iOS emojije te mogućnost pisanja klizanjem prsta, odnosno swipeanjem. Za one koji šalju formalne mailove, tipkovnica ima ugrađenu i provjeru gramatike.