Pretraga

[Aplikacija tjedna] Trebate snimiti glas za projekt na faksu? Isprobajte ovu besplatnu aplikaciju

A- A+

Dolby On besplatna je aplikacija namijenjena je profesionalcima i amaterima koji trebaju snimiti svoj glas ili pak neki pozadinski zvuk. Ono po čemu se ova aplikacija ističe od ostalih, upravo je činjenica da automatski ukloni pozadinsku buku te izvuče maksimum iz vašeg mikrofona na mobitelu.

Screenshot: Google Play

Iako gotovo svaki mobitel na sebi već ima predinstaliranu aplikaciju za snimanje zvuka, ponekad nije loše potražiti alternativu, prvenstveno zbog toga što je ona najčešće – bolja.

Upravo je takav slučaj i s Dolby On aplikacijom za snimanje, koja automatski nakon sesije snimanja zvuka ukloni pozadinsku buku, prilagodi visoke i niske tonove te izvuče sve ono što se može izvući iz vašeg mikrofona na mobitelu.

Izdvojeni članak

[Aplikacija tjedna] Ova besplatna aplikacija prati vaš san i nježno vas budi

Zahvaljujući hrpetini procesa koje rade u pozadini, Dolby On izbacuje zvuk koji je, blago rečeno, studijske kvalitete. To, naime, navode i u svojim reklamnim fotografijama, tvrdeći da se zvuk može koristiti u svrhe podcasta, za društvene mreže, prijenos sadržaja uživo te za izradu glazbe.

No, oni koji vole sami primiti stvar u svoje ruke, mogu prilagoditi snimljeni zvuk kako god to žele. Na primjer, mogu dodatno smanjiti pozadinsku buku, povećati ili smanjiti niske, srednje ili visoke tonove, dodati ‘boost’, promijeniti stil cijele snimke ili odrezati pojedine dijelove.

Snimka se kasnije može s lakoćom podijeliti na društvene mreže ili si ju korisnici mogu poslati na e-mail kako bi je preuzeli na svojim računalima.