Pretraga

Apple predstavio novi iPhone: Značajna poboljšanja uz svima dobro poznati dizajn

A- A+

Ako ste jedan od onih kojima nedostaju kompaktni mobiteli i naprosto ste oduševljeni s dizajnom starih Appleovih uređaja, novi bi iPhone SE mogao biti idealan odabir. Evo što se sve dobije za početnu cijenu od 429 dolara.

Foto: Apple

Apple je na svom proljetnom događaju predstavio novi iPhone SE koji, na ‘iznenađenje’ mnogih, s dizajnerske strane ne donosi apsolutno ništa novo. Uređaj je, dakle, identičan prethodnom SE modelu, kao i iPhoneu 8 iz 2017. godine.

No, nekima će se zasigurno svidjeti činjenica da novi iPhone SE donosi podršku za 5G mrežu i A15 Bionic čip koji se može pronaći u iPhone 13 modelima. Mobitel i dalje ima 4,7-inčni zaslon, a cijena za početnu verziju od 64 GB memorije iznosi 429 dolara (cijene u Hrvatskoj još nisu poznate).

Screenshot: Apple

Iako i dalje ima staru kameru od 12 MP, Apple navodi da su, zahvaljujući novom procesoru, nadogradili softver kamere, pa bi slike trebale biti nešto kvalitetnije. Nadalje, baterija bi na novom iPhoneu SE također trebala trajati nešto duže.

Na koncu svakako valja istaknuti i da je iPhone SE otporan na prašinu i vodu, što će dobro doći onima koji svoj mobitel ‘vuku’ sa sobom gdje god stignu, ali i onima koji nisu toliko spretni s čašom vode na stolu.