Pretraga

Besplatne radionice za studente: Naučite kako postati poduzetnik

A- A+

Uskoro započinje start-up edukacija za studente svih fakulteta u organizaciji EFFECTUS udruge mladih. Polaznici će steći vještine potrebne poduzetnicima, poput inovativnosti i kritičkog mišljenja, a naučit će se i strateškom planiranju, pisanju poslovnog plana, marketingu i vođenju financija. Prijaviti se možete do 20. travnja. Edukacija započinje 21. travnja i traje do 26. lipnja, a završava natjecanjem u kojem možete osvojiti i vrijedne nagrade.

effectus lansirajmo ideju

EFFECTUS udruga mladih poziva sve studente da se prijave na startup edukaciju Lansirajmo ideju! | Foto: EFFECTUS veleučilište

EFFECTUS udruga mladih kreće u organizaciju 2. izdanja projekta “Lansirajmo ideju!” u sklopu EFFECTUS PODUZETNIČKOG INKUBATORA (EPI). U projekt se mogu uključiti studenti svih fakulteta, bez obzira na struku i smjer. Polaznici će razvijati vještine 21. stoljeća poput kreativnosti, kritičkog mišljenja, inovativnosti i rješavanje kompleksnih problema, a naučit će izraditi vlastiti poslovni plan.

Zašto je projekt pokrenut?

Vizija poduzetničkog inkubatora je u konačnici vidjeti studente i kao pokretače vlastitih uspješnih brzorastućih tvrtki, a sve to s ciljem doprinosa razvoju poduzetništva, ubrzanju gospodarskog razvoja i iskorištavanja ogromnog potencijala koji proizlazi iz najvrednijeg resursa – znanja. Cilj je mladima osigurati snalaženje u uvjetima velikih promjena i brzih tranzicija, a pritom razvijati njihov pun potencijal i talente koji trebaju biti aktivirani dok su mladi, bez odlaganja za buduća vremena.

Brojna istraživanja ukazuju da bi se poduzetništvo trebalo uvesti u svaki segment obrazovanja, bez obzira o kojem polju znanosti se odnosi.

Visoka učilišta kao mjesto susreta znanja i ekspertize s jedne strane, te proaktivnosti, inovacija i ideja s druge strane predstavljaju glavne nositelje razvoja i unaprjeđenja osobnih, obrazovnih, društvenih, građanskih i profesionalnih kompetencija. Start-up edukacija za poduzetništvo kao jedinstveni koncept u trajanju od 3 mjeseca pokrit će svu širinu znanja i vještina koje svaki poduzetnik mora imati da bi pokrenuo svoj start-up i stvorio uspješnu tvrtku.

effectus lansirajmo ideju

Na edukaciji Lansirajmo ideju! naučite kako pokrenuti i voditi uspješan startup | Foto: EFFECTUS veleučilište

Što ćete naučiti na edukaciji?

Kako pristupati razvijanju vlastite poslovne ideje i business-plana, kako ideju uskladiti sa zakonom, koju poslovnu strategiju primijeniti, kako upravljati ljudskim potencijalima, kako koristiti marketing i marketinške tehnike te tehnike i vještine analitičkog menadžmenta u poslovnom okruženju, kako izraditi financijski okvir poduzetničkog pothvata, kako napraviti plan investicijskog projekta i plan povrata investicija, neke su od tema i alata koje će polaznici odslušati i usvojiti na radionicama.

Polaznici će naučiti sve o „lean“ konceptu, start-up mindsetu, skalabilnosti poslovanja, metodama validacije poslovnih ideja, kreiranju „unique sales propositiona“, strukturiranje go-to-market modela, razvoju prezentacijskih, komunikacijskih i prodajnih vještina, izradi pitcha, definiranju MVP-a te pripremi za financiranje projekata.

Izdvojeni članak
posao

Želite postati sam svoj šef? Dekan poduzetničkih studija objasnio gdje najčešće griješimo

Cilj iza EPI-ja jest naučiti mlade kako pokretati uspješne i brzorastuće tvrtke te razmišljati kreativno i poduzetnički. Riječ je o vještinama koje ne steknu svi tijekom obrazovanja, a istinsko zaživljavanje poduzetništva podrazumijeva sustavan pristup razvoju niza sposobnosti – stvaralaštva, samostalnosti, kritičnosti, inovativnosti, inicijativnosti, sposobnosti razumnog preuzimanja rizika, organizacijskih sposobnosti, sposobnosti vođenja i upravljanja, suradničkih vještina i drugih osobina.

Pokretanje studentskog EFFECTUS-ovog poduzetničkog inkubatora – EPI predstavlja primjer modela razvoja i promocije obrazovanja za poduzetništvo a prepoznat je kao jedan od ključnih ciljeva politika Europske unije.

effectus lansirajmo ideju

EFFECTUS udruga mladih organizira drugu startup radionicu Lansirajmo ideju! | Foto: EFFECTUS veleučilište

Tko se sve može uključiti?

U projekt se mogu uključiti studenti svih fakulteta, bez obzira na struku i smjer, besplatno učiti o kreativnosti, kritičkom promišljanju i inovacijama razvijajući pritom vlastite potencijale, a znanja primijeniti kroz osmišljavanje ideja i projekata koji stvaraju novu vrijednost.

Ciljevi natjecanja „Lansirajmo ideju!“ jesu sljedeći:

  • edukacija o poduzetništvu i poduzetničkom učenju
  • prepoznavanje potreba razvoja poduzetničkih kompetencija kod mladih te usvajanja istih
  • povećanje interesa za osposobljavanje i usavršavanje za poduzetništvo kod studenata različitih fakulteta
  • pokretanje vastitog start-upa
  • osposobljavanje pojedinca da pretvara ideje u djela/projekt/posao
  • poticanje kreativnosti i inovativnosti
  • osposobljavanje pojedinca za razumno preuzimanja rizika
  • osposobljavanje pojedinca za planiranje, organiziranje te vođenja projekata
  • senzibiliziranje javnosti o poduzetništvu te razviti pozitivan stav prema cjeloživotnom učenju
  • prihvaćanje poduzetništva kao društvene, nacionalne, gospodarske i odgojno-obrazovne vrijednosti.

Kroz 5 modula start-up edukacije polaznike će voditi vrhunski stručnjaci na poduzetničkoj sceni, uz mogućnost predstavljanja vlastite ideje pred žirijem i potencijalnim investitorima, a glavna nagrada može poslužiti kao odskočna daska za ulazak u svijet poduzetništva i pokretanja vlastitog startup-a.

Program edukacije pogledajte u dokumentu ispod. Ako vam se dokument ne prikazuje, ponovo učitajte stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Kako se prijaviti?

Prijava studenata moguća je od 31. ožujka do 20. travnja 2023. godine, putem e-maila: [email protected]

Edukacija će trajati od 21. travnja do 26. lipnja. Radionice se održavaju petkom od 17:00 do 20:00 sati, na EFFECTUS veleučilištu, Trg J. F. Kennedyja 2, Zagreb. Završno natjecanje, pitchanje poslovnih ideja i podjela nagrada održat će se 30. lipnja pred renomiranim članovima žirija. Stručni žiri proglasit će pobjednika za kojega je osiguran nagradni fond dok će
svi prijavljeni kandidati dobiti zanimljive sponzorske nagrade.

Radionice će držati renomirani nastavnici i predavači na visokoškolskim i poslovnim programima, konzultanti i coachevi: izv. prof. dr. sc. Robert Kopal, Darija Korkut, Ratka Jurković, dr. sc. Sanja Gutić Martinčić, Natalija Smrtić, Domagoj Poljak, Marko Hrnjak, Sanja Ljubičić, Marina Dražić, Ivan Krešimir Tomić i Ariana Vela.

Za sva pitanja slobodno se obratite voditeljici poduzetničkog inkubatora i projekta „Lansirajmo ideju!“ Gordani Schramadei na broj mobitela 099 351 2277.

Prijavi se i stekni nezaboravno iskustvo! Upoznaj istomišljenike, nauči nove stvari i zabavi se!