Pretraga

CARNET organizira veliku konferenciju: Sudjelovat će nastavnici osnovnih i srednjih škola

A- A+

CARNET organizira konferenciju CUC 2023: Era digitalne znanosti, koja će se održati od 26. do 28. travnja u Rovinju. Konferencija će ugostiti više od 1.200 CARNET-ovih korisnika.

CUC 2022 CARNET

CARNET-ova CUC konferencija 2022.
Foto: CARNET

Od 26. do 28. travnja u Rovinju, CARNET održava konferenciju CUC 2023: Era digitalne zrelosti, na kojoj će sudjelovati više od 1.200 njihovih korisnika i suradnika, uključujući nastavnike u osnovnim i srednjim školama, CARNET sistem inženjerke i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice te informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Cilj je uvođenje tehnologije

Ove godine konferencija je posvećena obilježavanju završetka projekta ˝e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola“ čija je provedba započela pilot-projektom 2015. godine, a nastavila se u drugoj fazi od 2018. do 2023. godine. Završetak projekta e-Škole označava završetak značajnog vremenskog razdoblja koji je omogućio školama sustavno razvijanje digitalne zrelosti što obuhvaća osposobljenost, osnaženost i opredijeljenost za daljnja djelovanja škola u području primjene digitalnih tehnologija.

Cilj je ove konferencije potaknuti sve dionike odgojno-obrazovnog procesa iz osnovnih i srednjih škola da i nakon završetka projekta nastave s cjeloživotnim učenjem, osnažuju svoje kompetencije, primjenjuju inovativne prakse u svom radu, učine nastavu pristupačnom i uključivom za sve učenike, uvode inovacije i aktivno koriste tehnologije budućnosti i nastave sanjati i ostvarivati svoje snove.

Izdvojeni članak
internet_tipkanje

Pojedini fakulteti upozorili studente: Uporaba ChatGPT-a bez navođenja izvora teška je povreda obveza

Više od 150 radova

Glavne teme konferencije su ‘Digitalna osnaženost’, ‘Digitalna nastava’, Obrazovanje bez prepreka’, ‘Budućnost je sada’ i ‘Škola i snova’, a one će biti detaljno obrađene kroz više od 150 radova prezentiranih kroz različite formate – interaktivna izlaganja, konferencijske radove, radionice i panele te posebna događanja poput Birds of a Feather (BoF) – neformalnih razgovora o temi koja je zajednička i interesantna određenom broju sudionika te šest pozvanih predavanja.

Program konferencije bit će fokusiran i na teme vezane uz prilike koje pruža digitalna tehnologija – na primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju, kao i pristupačnog i inkluzivnog učenja i poučavanja uz primjenu asistivne tehnologije. Među predavačima bit će nagrađivani autor Marc Prensky i profesor računarstva na Sveučilištu Roehampton u Londonu, Miles Berry.