Pretraga

Titanic, najveći film svih vremena, vraća se u kina: Evo kada kreću projekcije

A- A+

Titanic, valjda najpoznatiji film svih vremena, vraća se u kina. Nedavno smo obilježili 25. obljetnicu premijera pa će Cinestar Blitz, od 9. veljače, na velikom platnu u najvećoj rezoluciji ikad ponovno prikazivati taj klasik.

titanic

Kultna scena iz filma Titanic (1997)
Foto: Youtube screenshot; Paramount Pictures

Vjerojatno najpoznatiji film svih vremena legendarni Titanic redatelja Jamesa Camerona vraća se u kina. Od 9. veljače na velikim platnima, povodom 25. obljetnice premijere, u IMAX® 3D I 3D 4K formatu u Cinestar Blitz kinima moći ćete pogledati ovaj klasik.

Dolazi u kina tik pred Valentinovo

Drugim riječima, to znači da će rezolucija filma iz 90-ih sada biti bolja nego ikad. Neke će generacije, koje su rođene 1997. ili kasnije možda po prvi put u kinu gledati ovaj film. Titanic je, podsjećaju iz Blitz grupe, osvojio rekordnih 11 nagrada Oscar.

– Titanic se u našim kinima počinje prikazivati uoči Valentinova, 9. veljače, a sasvim smo sigurni kako će interes mlađih generacija biti jednako velik kao i interes svih prethodnih generacija koje i danas s jednakim žarom uživaju u bezvremenskoj ljubavnoj priči, navode iz Blitz grupe.

Izdvojeni članak

Potvrđeno je: Izlazi i druga sezona Netflixove hit serije Wednesday

Najbolji film, režija, kamera, montaža

Dobio je nagradu za najbolji film, najbolju režiju, najbolju kameru i najbolju montažu. Nakon prvog prikazivanja 1997. godine, film je postao najuspješniji film svih vremena i trenutno je treći film s najvećom zaradom u svijetu.

– Priča o potonuću luksuznog prekooceanskog broda promoviranog kao ‘nepotopivog’ obišla je cijeli svijet u rekordno kratkom roku, a mnogi se filmski kritičari slažu kako je Titanic i dalje ‘najveći film ikad snimljen’, stoji u priopćenju Blitz grupe.


NEPONOVLJIVA GLUMAČKA EKIPA

Glumačku ekipu ove neponovljive epske romanse koja je obilježila odrastanje brojnih generacija predvode dobitnici nagrade Oscar Leonardo DiCaprio i Kate Winslet. Uz njih su još i Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber i Bill Paxton. Redatelj i scenarist je James Cameron, a film su producirali Cameron i Jon Landau, dok je Rae Sanchini izvršna producentica.