Pretraga

Djela pretočili u strip: Doživite književnost kao nikada do sada

A- A+

Novela od Stanca u stripu. Nije šala, već stvarnost koju možete doživjeti već danas u 18 sati u Klubu Zona u Splitu (Šperun, Jerina 1) gdje će se predstavljati inovirana inačica Držićevog djela. Na predstavljanju će gostovati ilustrator Dubravko Kastrapeli te Nikša Matić, ravnatelj Doma Marina Držića.

Novela od Stanca u stripu

Svi prisutni dobit će primjerak stripa, ali i priručnik za osobe koje rade s mladima i žele iskoristiti strip u povećanju interesa mladih za teme iz područja suzbijanja govora mržnje, razvoja tolerancije i multikulturalnosti te borbe  protiv nasilja nad ženama.

Srednjoškolska lektira na zanimljiv način

Kastrapeli je djelo Marina Držića, inače srednjoškolsku lektiru, približio ljubiteljima stripa, ali i svima onima koji su skloniji upijanju klasika na alternativne načine.

– Splitska promocija prvog cejlovitog strip izdanja Novele od Stanca održat će se na Stripaškom kružoku. Zanimljivo je da Kastrapeli nije mijenjao ni kratio originalne stihove te je likovno izrazio baš svaku situaciju koju je Držić stavio u stih, a na kraju stripa dodao je i rječnik manje poznatih arhaičnih riječi dubrovačke renesanse. Strip je objavljen u izdavačkoj djelatnosti Doma Marina Držića, povodom 450. obljetnice smrti Marina Držića, a o atraktivnosti izdanja dovoljno govori informacija da je nakon prvih 500 primjeraka, tiskano još 2000 primjeraka, rekla je Danica Kliškić, voditeljica Stripaških kružoka, tradicionalnih druženja ljubitelja stripa koje se održavaju u programu Kluba Zona.