Pretraga

Dnevna doza optimizma na mobitelu: Aplikacije koje će uvesti pozitivu u vašu svakodnevicu

A- A+

Mjesec dana smo u svojim domovima, polako postaje izazovno svaki dan ostati pozitivnima (ne na koronavirus!!!), ali bitno je gledati na stvari s vedrije strane. Ipak, to nije tako jednostavno kao što se čini, pa je potrebno pronaći neku motivaciju. I ovaj put, ta se motivacija nalazi na našim mobitelima!

foto: Pixabay

Koliko god da je trenutno stanje užasno i teško, probajte samo zamisliti kako bi stvari izgledale prije 15 godina. Štedjeli bismo na SMS porukama, pozivi bi bili samo kada bi bio naš red za fiksni, a vjerojatno bismo si htjeli pucati u glavu nakon što bismo pogledali svih 15 DVD-a koje imamo u svojoj kućnoj kolekciji. Danas imamo tu privilegiju da nam tehnologija zaista dopušta da mislima budemo negdje daleko. Baš zato je tehnologija super – da, ima ona i svojih pozitivnih strana.

Izdvojeni članak

Sedam trikova na WhatsAppu koje bi trebali znati svi korisnici te aplikacije

Uz sve aplikacije koje već imate na svojim mobitelima, koje su većinom namijenjene druženju i komunikaciji, poput Facebook-a, Instagram-a i WhatsApp-a, donosimo nekoliko aplikacija koje ne radi ništa, nego šire pozitivu. I ne, neće vam samo zauzimati bez veze memoriju, ako vas to brine…

Presently

Ako vam je teško pronaći nešto lijepo u svakom danu, onda će vas ova aplikacija ‘natjerati’ na to. Nije nasilna, već će vam svaki dan doći obavijest koja će tražiti novi odgovor na staro pitanje: ‘What are you grateful for today?’. Ispod odgovora, svaki dan se pronalazi drugi citat, koji je uvijek pozitivne naravi.

Ono što je posebno slatko jest to što postoji nekoliko različitih tema, pa možete odabrati boju i simbol koji će vam se prikazivati kada uđete u aplikaciju. I da, svako toliko će vas podsjetiti na vaš napredak, koliko ste dana zaredom pronašli nešto lijepo u svom životu.

foto: screenshot

 

Dnevnik pitanja

Iako je aplikacija slična prethodnoj, ovdje svaki dan dobijete novo, specifično pitanje, na koje onda odgovorite. Baš kao što i kaže samo ime aplikacije, radi se o dnevniku. Na svakom pitanje se možete raspisati, a i ne morate.

Također možete odabrati boje aplikacije, ali i jezik. Pitanja su uvijek smislena, bilo na hrvatskom ili engleskom, a za svaki dan vam piše i na kojem ste danu, uz datum!

foto: screenshot

Cute Note – DDay Todo

Sada kada se sve malo usporilo, napokon imamo vremena za razmišljanje. Vremena za razmišljanje o nekim temama kojih se inače ne bismo dotaknuli. I nerijetko se dogodi da te stvari poželimo i zapisati. Vjerojatno svaki mobitel ima nekakvu aplikaciju za bilješke, ali rijetko koja ima ovoliko mogućnosti za uređivanje.

Postoji i značajka odbrojavanja, pa možete stavljati daleka odbrojavanja za vama bitne datume. Tipa kraj škole, početak mature, rođendan… Svijet još uvijek nije stao, mada je blizu tome!

foto: screenshot

Ispovesti

Site koji je popularan već godinama, ima jednako dobru aplikaciju, na kojoj se redovito pojavljuju nove anonimne poruke, koje zatim svatko može odobriti ili osuditi, te ostaviti komentar. I naravno, to je također anonimno.

Ono što je super jest to što i vi sami možete ostaviti poruku, koja može, ali i ne mora završiti na popisu odobrenih ispovijesti, pa da ju onda svi čitaju. Osim što ćete naići na zanimljive priče, možete i sami olakšati svoju dušu.

foto: screenshot

Moon+ Reader

Koliko god čitanje knjiga na ekranu bila muka, kako su sve knjižnice zatvorene, šanse su da ćete morati, kad-tad, pročitati nešto u pdf-u. Postoji puno aplikacija za čitanje knjiga, no ova je dosta jednostavna za koristiti i nema puno reklama, što svi cijenimo.

Možete ubaciti datoteke raznih formata, a možda je i najbolje to što možete povećati, odnosno smanjiti svjetlinu zaslona, neovisno o tome kakva vam je inače, kada izađete iz aplikacije. I ono što je najveći plus, nakon određenog vremena što provedete čitajući, obavijesti vas da ipak malo predugo buljite u ekran i da bi bilo vrijeme za pauzu…

foto: screenshot