Pretraga

Predmet kojeg svi imamo kod kuće krije nebrojeno puno namjena

A- A+

Liječnici i stručnjaci u zadnje vrijeme znaju reći, a mi često možemo i pročitati u raznim člancima da ne bismo trebali čistiti uši štapićima koji su namijenjeni za tu svrhu. Navodno tako ono što bi trebali očistiti, gurnemo još dublje u uho. No, štapići za uši mogu imati puno drugih namjena, nerijetko i puno korisnijih od one za koju su stvoreni.

www.fiberinstrumentsales.com

Svi ih imamo kod kuće, a iako se u zadnje vrijeme tvrde da nisu dobri za čišćenje ušiju jer prljavštinu samo gurnu dublje u uho, većina ih ljudi još uvijek koristi. Ako ih i ne koristite za čišćenje ušiju, štapići za uši mogu imati jako puno drugih, ponekad i korisnijih namjena.

Izdvojeni članak

Kad zbog dosade čak i na čišćenje pomislite

  • Štapićima za uši uvijek možete očistiti teško dostupna mjesta, poput unutrašnjosti rezbarija na namještaju, kuteva na raznim predmetima ili prostora između tipki na daljinskim upravljačima, telefonima, pa čak i tipkovnicama.

  • Možete pomiješati malo paste za zube, kap hidrogen peroksida te žličicu sode bikarbone kako biste dobili mješavinu koja je odlična za izbjeljivanje zubiju. Štapićem za uši nanesite ju po površini cijelog zuba, držite minutu, pa operite zube na uobičajen način.

  • Ako vam se zaglavio patentni zatvarač na omiljenoj majici, trapericama ili jakni jednostavno namočite štapić u šampon za kosu te trljajte zatvarač na zaglavljenom mjestu dok ne popusti.

  • Štapić pošpricajte parfemom koji inače koristite, pa ga spremite u plastičnu vrećicu. Tijekom dana tako možete obnoviti miris kojim ste se ujutro pošpricali, a da pritom ne potežete cijelu bočicu parfema sa sobom.

  • Mogu biti odlična pomoć tijekom šminkanja. Primjerice, već ste se našminkali, no maskara vam se preslikala ispod i iznad oka. Namočite lagano štapić u mlijeko za čišćenje lica ili bilo koji drugi proizvod za čišćenje lica te lagano uklonite trag neposlušne šminke. Osim toga, štapićima za uši možete nanijeti sjenilo ili tuš na kapke.

  • Ako vam se vidi izrast kose, a ne stignete se obojati, jednostavno umočite štapić u sjenilo za oči slično boji vaše kose, pa lagano nanesite na korijen prije nego što stignete izliti boju na vlasi.

Izdvojeni članak

Genijalni tinejdžer osmislio plutajući mehanizam za čišćenje oceana

  • Imate dosadnu i bolnu aknu koju želite istisnuti, učinite to na higijenski način. Uzmite dva štapića za uši i istisnite ju.

  • Umočite dva štapića za uši u kremu za njegu područja oko očiju, stavite ih u plastičnu vrećicu, pa u zamrzivač. Ujutro će poslužiti kao odličan ‘lijek’ i osvježenje za podočnjake.

  • Štapićem nanesite dječji puder na trepavice prije stavljanja maskare i tako ih produljite, ali i trajanje proizvoda.

  • Štapiće za uši možete odlično iskoristiti ako ih uronite u pastu sastavljenu od sode bikarbone i vode, pa njome izbijelite fuge između kupaonskih pločica.