Pretraga

Dobra vijest za studente: Za instalaciju Teamsa više neće trebati hrpa programa

A- A+

Microsoft je odlučio svim korisnicima diljem svijeta omogućiti da preuzmu Teams bez preuzimanja i instalacije softvera iz programskog paketa Officea. To znači da će instalacija popularnog programa za studente biti nešto jednostavnija i zahtijevati manje memorije za pohranu.

Foto: Unsplash

Studenti dobro znaju da instalacija Teamsa zahtjeva i dodatnu instalaciju softvera iz programskog paketa Officea. Srećom, to više neće biti slučaj jer je Microsoft odlučio totalno izdvojiti Teams iz svog programskog paketa, što znači da će instalacija biti podosta jednostavnija i zahtijevati na koncu manje memorije za pohranu.

Riječ je o odluci koju je Microsoft donio još prošle godine, a koja se od nedavno počela primjenjivati na globalnoj razini, prenosi Reuters.

– Kako bismo osigurali jasnoću za naše klijente, proširujemo korake koje smo poduzeli prošle godine za razdvajanje Teamsa od paketa Microsoft 365 i Office 365 na klijente širom svijeta, priopćili su iz Microsofta.

Izdvojeni članak

Pisanje radova više nije isto: Nakon 15 godina Microsoft uveo veliku promjenu u Word

Osim što će ovo olakšati svima instalaciju Teamsa koji se najčešće koristi u akademskom i poslovnom svijetu, ovom odlukom Microsoft pruža i multinacionalnim tvrtkama veću fleksibilnost pri standardizaciji kupovine softvera diljem svih regija.

Podsjetimo, svi studenti imaju besplatan pristup Teamsu i programskom paketu Office prijavom sa svojim AAI identitetom.