Pretraga

Dok je profesor pisao po ploči, učenici iza njegovih leđa napravili nevjerojatan potez

A- A+

Kada bi se profesor okrenuo prema ploči, većina nas mu je barem jednom iza leđa napravila neku spačku ili grimasu. No, potez koji su napravili učenici jedne američke škole izgleda gotovo nadrealno. Zbog činjenice da profesor uopće nije shvaćao što mu se u tih nekoliko sekundi događalo iza leđa, ovaj viralni video poprimio je i svojevrsnu humorističnu notu.

foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Tipična situacija u učionici

Kako je većina profesora zadubljena i skoncentrirana na ono što govori i predaje, pisanje po ploči učenicima je ponekada dobra prilika da im iza leđa naprave neku spačku (osim ako iznad ploče postoji uokviren grb, pa vas profesor krajičkom oka promatra u odraz na staklu). 

Trenutak koncentracije profesora iskoristili su i učenici jedne američke škole. Naime, njihov profesor se toliko udubio u ono što je pisao po ploči, da nije ni shvatio da su učenici kroz učionicu napravili savršeno dodavanje. Učenik iz prve klupe papirnatu je ‘loptu’ preko glave dobacio učeniku u zadnjoj klupi, ne osvrćući se. Potom ju je ovaj dobacio do posljednjeg učenika u zadnjem redu koji je leđima okrenut, dijagonalno kroz učionicu, loptom pogodio koš pored nastavnika. 

U tom trenutku učenici su skočili sa svojih mjesta, a u čitavoj učionici nastala je totalna euforija. Jedino jadni profesor nije shvatio što se upravo dogodilo.