Pretraga

‘Nastavnici zaslužuju sve’: Učenici pljeskom ispratili omiljenu učiteljicu koja nakon 50 godina odlazi u mirovinu

A- A+

Učenici su 72-godišnjoj učiteljici priredili poseban doček povodom odlaska u mirovinu. Sheridan Steelman je provela 50 godina kao nastavnica u Srednjoj školi Northview u Michiganu, a učenici su omiljenu učiteljicu u mirovinu ispratili ovacijama.

sheridan steelman

Foto: katherineinmanhattan TikTok

Nastavnica engleskog jezika Sheridan Steelman provela je 50 godina podučavajući učenike u Srednjoj školi Northview u Grand Rapidsu u Michiganu. Osim što je podučavala, stekla je i doktorat, napisala knjigu i odgojila šestero djece. Na njezin posljednji radni dan učenici i drugi nastavnici su se okupili i ispratili je gromoglasnim pljeskom dok je posljednji put izlazila iz škole.

Posvećena učenicima

Ideju za poseban ispraćaj dobio je ravnatelj Mark Thomas, koji Sheridan poznaje već 24 godine. Okupio je druge nastavnike i učenike i zajedničkim su snagama napravili ‘tunel’ kojim su ispratili omiljenu učiteljicu, a sve su popratili pljeskom i ovacijama.

– Ne znam jesam li ikada upoznao drugog nastavnika koji se u toj mjeri prilagođavao učenicima. Većina ljudi samo ponavlja ono što su naučili, ali ona je stalno radila na sebi, obnavljala svoje metode, koristila tehnološke inovacije i uzimala u obzir mišljenje učenika. Sve kako bi promicala učenje i znanje, rekao je ravnatelj Thomas za Good Morning America.

Kao primjer naveo je to što je Sheridan prije nekoliko godina iz svoje učionice uklonila katedru i odlučila sjediti s učenicima. Rekla je kako ih može lakše podučavati i poistovjetiti se s njima ako svi sjede zajedno. Odluku o odlasku u mirovinu je donijela, između ostalog, kako bi mlađi nastavnici mogli dobiti priliku napredovati u zvanju.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Stariji brat postao TikTok zvijezda zbog načina na koji dočekuje mlađeg brata iz škole

‘Nastavnici zaslužuju sve’

Sheridanina kći Katherine je snimila cijeli događaj. Video je na TikToku zaradio nekoliko milijuna pregleda i oduševio korisnike koji su se prisjetili svojih divnih trenutaka s nastavnicima. Otkrila je i kako je Sheridanina zabava povodom umirovljenja imala temu Shakespearea.

– Zahvaljujući mojoj nastavnici engleskog zavoljela sam čitanje i književnost i ta ljubav traje do danas. Nastavnici zaslužuju sve, napisala je jedna korisnica TikToka.

@katherineinmanhattan Wholesome teacher content 🥺❤️ love you mom!!!! #teachersoftiktok #teacherappreciation #mymom ♬ Cornfield Chase – Dorian Marko