Pretraga

Fan ste serije House of the Dragon? Pomoću ove aplikacije doma možete imati vlastitog – zmaja

A- A+

House of the Dragon: DracARys omogućuje vam da imate zmaja kao kućnog ljubimca. Riječ je o aplikaciji, koja za funkcioniranje koristi proširenu stvarnost, a koja se besplatno može preuzeti na App Storeu i Google Playu.

Screenshot: Google Play

Zmajevi su upravo ono zbog čega je obitelj Targaryen toliko jaka, a uz ovu besplatnu aplikaciju možete ih imati i vi. Naime, aplikacija House of the Dragon: DracARys omogućuje korisnicima da uz pomoć proširene stvarnosti i kamere na mobitelu, izlegnu i ‘uzgajaju’ vlastitog virtualnog zmaja.

Pri prvom ulasku u aplikaciju, potrebno je dati dopuštenje za korištenje kamere na vašem mobitelu. Nakon toga, naći ćete se u Westerosu gdje ćete, uz malo potrage, morati izabrati jaje iz kojeg će izaći vaš virtualni zmaj.

Izdvojeni članak

[Aplikacija tjedna] Ova tipkovnica mijenja izgled ovisno koju aplikaciju koristite

Jaje je potom potrebno postaviti na neku površinu bez stvari, primjerice, na stol ili krevet te će se iz njega ubrzo izleći zmaj kojem je potrebno dati ime. Aplikacija će nakon odabira imena automatski ponuditi da vam ono zvuči više ‘valirijanski’. U našem slučaju, zmaj ‘Srednja’ dobio je ime ‘Seradanara’.

Svaki je zmaj individualan te mijenja osobnost ovisno o tome koliko se s njim bavite. Što to točno znači? Pa, pomoću mikrofona na vašem mobitelu, zmaju možete davati pojedine komande na valirijanskom jeziku, poput, primjerice, dracarys ili mazis.

Zmaja je, naravno, potrebno i hraniti, kako bi narastao i postao jak. Kako zmaj raste, tako igrač dobiva i rješava određene zadatke, a tu i tamo ga je potrebno ‘prošetati’ po vani, gdje se onda može družiti sa zmajevima ostalih igrača.