Pretraga

Filmovi bez glumica

A- A+


Izdvojeni članak

Ista tema u hrpi loših filmova

Muškarci uglavnom imaju favoritkinje među ženskim glumicama, pa gledaju filmove u kojima se pojavljuju Megan Fox, Jessica Alba, Eva Mendes i mnoge druge, bez obzira na kvalitetu filma. Međutim neki od redatelja svjetskog glasa snimili su filmove u kojima se žene uopće ne pojavljuju.

Među njima su Stanley Kubrick, John Carpenter, Ridley Scott, Quentin Tarantino. Bez obzira na sto postotnu prisutnost muške glumačke ekipe, filmovi su postigli veliki uspjeh. Izdvajamo neke od popularnijih.

Full Metal Jacket (1987.)

Kubrickova ratna drama u kojoj se među pedesetak uloga pojavljuje samo jedna žena nakratko, a igra ulogu prostitutke.

Stvor (1982.)

Carpenterov remake originala iz 1951. godine. Ubraja se u među SF klasike. U ovom filmu također sudjeluje jedna glumica, međutim ne pojavljuje se likom, nego joj se samo čuje glas putem kompjutera.

Reservoir Dogs (1992.)

Prvi uspješan film pod Tarantinovom rdateljskom palicom, bio je satkan od 99 postotne muške glumačke ekipe. U jednoj sceni se pojavljuje na par sekundi glumica, a još jednoj se čuje glas putem radija.

Izdvojeni članak

Filmovi koje je idealno gledati u zimskom ugođaju

Veliki bijeg (1963.)

Klasik Johna Sturgesa, bez ijednog ženskog lika.

Hartov rat (2002.)

Još jedna ratna drama, s Bruce Willisom u glavnoj ulozi. Redatelj Gregory Hoblit nije smatrao potrebnim uvrstiti glumice u film.

Master and Commander: The Far Side of the World (2003.)

Film Petera Weira smješten u Napoleonovo doba. Russell Crowe je u glavnoj ulozi.

Izdvojeni članak

Glumci koji su se poružnili zbog uloge

My Dinner with Andre (1981.)

U filmu francuskog redatelja Louis Mallea igraju samo četiri lika. Svi su muškarci.

Southern Comfort (1981.)

Ratna drama, avantura, regrutirana vojska… Ponovno u filmu samo jedna glumica, ali za razliku od Full Metal Jacketa ne igra prostitutku, nego plesačicu. Redatelj filma je Walter Hill.

Pad crnog jastreba (2001.)

Još jedan film s ratnom tematikom, pogodnom za uvrštavanje jednospolne filmske ekipe. Redatelj je Ridley Scott, a u glavnim ulogama su Josh Hartnett, Eric Bana, Ewan McGregor.