Pretraga

George R.R. Martin nagrađuje na jedinstven način, no samo one koji doniraju 20 tisuća dolara za spas vukova

A- A+

Autor romana ‘Pjesme leda i vatre’ prema kojemu je snimljena najskuplja i najpraćenija televizijska serija na svijetu ‘Igra prijestolja’, George R.R. Martin izišao je u javnost sa zanimljivom, čudnom i vrlo privlačnom ponudom. Naime, Martin piše novi nastavak popularne priče, a njegova ideja namijenjena fanovima, oduševila je mnoge.

www.vixenvarsity.com

George R.R. Martin prošlog je tjedna organizirao humanitarnu akciju kojom želi prikupiti novac za financiranje utočišta za vukove u New Mexicu i The Food Depot organizacije koja se brine o siromašnima. No, ne na uobičajen način.

Izdvojeni članak

Stvari koje smo naučili gledajući ‘Game of Thrones’

Naime, autor megauspješnog projekta čija je nova sezona, četvrta po redu, ‘Igre prijestolja’ srušila rekorde gledanosti, objavio je da traži dvije osobe koje su spremne platiti po 20 tisuća dolara utočištu za vukove, za što će zauzvrat dobiti originalnu zahvalu. Martin će ih uvrstiti u priču, pa potom i ‘ubiti’ u svom novom nastavku romana. Odabrani će čak moći sami odabrati ime i društveni status lika kojeg će glumiti, pa će tako imati širok izbor, ovisi žele li biti vitez, seljak, prostitutka ili možda netko od Lannistera, Targaryena ili neke druge važne obitelji u priči.

Izdvojeni članak

Nepoznato o glumcima iz ‘Game of Thrones’

Nagrade za one ‘široke ruke’

Tako je i odabrao dvije osobe koje su već uplatile novac za pomoć vukovima, a jedan od dvoje odabranih je zaposlenik najveće društvene mreže na svijetu, David Goldblatt, prenosi Huffington Post.

‘Jako sam sretan što mogu raditi ove cool stvari, a pogotovo sam sretan što novac ide u humanitarne svrhe’ prokomentirao je odabrani zaposlenik Facebooka koji je odlučio da će njegov lik u novom nastavku knjige biti valyrijske rase koju smatra ‘cool’, a neki fanovi ‘Igre prijestolja’ već nagađaju kako bi se njegov lik u knjizi mogao zvati Daeverys Goldaeryen.

Izdvojeni članak

Video igra ‘Game of Thrones’ uskoro na tržištu

Drugi dobitnik ove jedinstvene nagrade koji je platio 20 tisuća dolara ženska je osoba, no nije poznato kako joj je ime jer je, za razliku od Davida Goldblatta, odlučila ostati anonimna.

Ostale nagrade mogućim donatorima uključuju doručak s Martinom, njegov šešir, potpisani scenarij prve sezone i kartu Westerosa, karte za premijeru pete sezone ‘Igre prijestolja’, majicu te poruku zahvale. Svaki donator uz to, ulazi u izbor i za dodatnu nagradu koja podrazumijeva posjet utočištu za vukove u New Mexicu te dan proveden s Martinom, kojeg može pitati što god želi.