Pretraga

Glazbeni duel: Justin Timberlake vs Mate Mišo Kovač

A- A+

Glazbeno sučeljavanje Justina Timberlakea i gospodina Mate Miše Kovača malo je vjerojatno, ali nije nemoguće. Dođe li do toga, a jednom će morati, treba biti spreman za okladu. Stavite na stranu sve predrasude, sve mokre snove i prazne čaše jer borba počinje.

1. RUNDA – LJUBAVNA LIRIKA

Ako ste mislil da je ova borba od samog početka nepravedna, prevarili ste se. Oba glazbenika jaki su na ljubavnom terenu, ali koliko su kvalitetni? Justinovi stihovi tope snijeg s cvijeća u prosincu, uz njih djeca plešu, štenci trče po livadi, a djevojke dobivaju prvu menstruaciju. Nema cure, a ni gay dečka koji svoje donje rublje nisu bacali u televizor kada bi se na njemu pojavila mala slatka Justinova glavica. Međutim, nemojmo zaboraviti Mišu. Dok je Justin stvarao ljubavne veze, Mišo ih je krpao, liječio bolna srca i lizao rane svojoj odanoj publici. Prsa su se grabila desnicom, grč je bio na licu, a suza u oku. Ovu rundu bi mogli proglasiti neriješenom s obzirom da je Justin početak svake ljubavi, a Mate kraj.

2. RUNDA – FIZIČKI IZGLED

Da, o ukusima se ne treba raspravljati, ali mislim da je odgovor više nego očit. Mišin solo brk teško da će naći dostojnog protivnika. Justinove žute facijalne dlake neće još dugo izrasti u mustač, a to nikakve macho pločice neće zamijeniti pa čak ni one kuhinjske. U doba kada hipsteri vladaju svijetom, muškarci si ne mogu dopustiti da nemaju brkove. Mišo, stari vuk, zna da se povijest ponavlja pa je svih ovih godina brižno njegovao svoje, dok nisu opet došli u modu. Djevojčice, možete obući svoje grudnjake jer Justin je ovu rundu izgubio.

3. RUNDA – OBOŽAVATELJI

Znam, znam, sad će svi reći “ali to se ne može uspoređivati bla bla bla”. E, pa, draga djeco, sve se može uspoređivati pa čak i ono neusporedivo. S jedne strane imamo Justina koji oko svojih plesačkih nogu okuplja tinejdžerice diljem svijeta. One imaju prišiće i aparatiće. One su popularne navijačice. One su bulimične i pretile. One su svih boja i oblika. Ali Mišo ima veće brige. Publika kojoj se obraća opasnija je, pijanija i luđa. Jednom riječju – Balkanci. Sada recite, tko se izlaže većem riziku, Mate ili Justin? Tko ima veća muda? Neću reći da ozljede koje ti nanese napaljena teen obožavateljica u PMS-u nisu bezopasne, ali sada zamislite sve to, a da je mala iz Dubrave. Frende, gledao bi svijet drugim očima… Mislim da Mišo i ovaj puta pobjeđuje. Razlog je čista hrabrost, a ona vjerojatno proizlazi iz solo brka.

Sudeći prema početku, borba je bila neizvjesna, ali gospodin Mišo uvjerljivo je nokautirao slatkog Amerikanca. Mladi Justin ima vremena postati legenda i zapravo, izgubiti od ovakve hrvatske legende više je čast nego sramota.