Pretraga

Google nudi besplatne tečajeve, neki su nam se baš svidjeli: Možete dobiti i certifikat

A- A+

Završili ste faks, tražite posao ili već radite – ali želite se dodatno obrazovati kako biste imali bolje prilike? Sjajno, jer Google, da, upravo taj tehnološki gigant, na svojim stranicama nudi čak 16 besplatnih tečajeva. Nakon što završite neke od njih, dobijete i certifikat koji možete priložiti u životopis.

osoba koja sjedi za laptopom

Foto: Unsplash; Headway

Google, tehnološki gigant, na svojim stranicama nudi besplatne online tečajeve koje može pohađati ma tko god želi. Za domaće se korisnik nudi ukupno 16 tečajeva, a nakon nekih od njih možete položiti kratki ispit i dobiti – certifikat. Izdvojili smo četiri najzanimljivija.

Osnovne digitalnog marketinga

Ovaj tečaj nudi sama tvrtka Google, a sastoji se ukupno od dvadeset i šest različitih modula. Možemo ih shvatiti kao cjeline unutar kojih se obrađuju određene lekcije. U oko četrdeset sati materijala, koje su izradili posebni Googleovi treneri, naći ćete praktične vježbe i primjere iz svakodnevnog života kako biste naučeno mogli primijeniti u praksi.

Naučit ćete važnost SEO-a, tražilica i videozapisa, ali i neke detaljnije stvari poput kako pravilno pratiti analitiku. Nakon što steknete vještine, odslušate lekcije i naučite što ste trebali naučiti, možete položiti završni ispit; ispit se sastoji od četrdeset pitanja i ako ga uspješno riješite – voila – dobili ste certifikat koji potom možete dodati u svoj životopis. Napomenimo, sve je besplatno i prilagođeno za početnike.

Pronađite svoj sljedeći posao

S obzirom na to da je dosta vas koji ovo upravo čitate na završetku svog srednjoškolskog ili visokoškolskog obrazovanja i da ćete, htjeli ne htjeli, ubrzo tražiti posao – ovaj bi vam kratki tečaj trebao biti od posebne koristi. Pripremio ga je Google, besplatan je i traje do nekih sat vremena, a trebao bi vas podučiti svemu onome što je bitno kod traženja i pronalaska posla.

Naravno, neće vam ovaj tečaj naći posao, ali će vam pomoći da sastavite odličan životopis i motivacijsko pismo, da razvijete online prisutnost, pripremit će vas kako se ponašati na razgovorima za posao te kako razviti vlastiti trademark. Tečaj se sastoji od tek jednog modula koji ima pet lekcija.

Steknite uvid u osnove koda

Sigurno imate barem jednog poznanika ili prijatelja koji radi kao developer. On po cijeli dan nešto kodira, a za to dobije, nećemo se lagati, za naše standarde dobru plaću. Pa biste i vi htjeli barem nešto o tome naučiti, da uopće vidite sviđa li vam se to i hoće li vam ići za rukom. Google i u toj sferi ima tečaj.

U četiri lekcije, među kojima se nalaze videozapisi, odnosno u svega sat vremena, doznat ćete što je kod i kako funkcionira, dobit ćete kratki uvod u programske jezike, ali i odgovore na pitanja kako nam kod pomaže u svakodnevnom životu te koji su sve poslovi vezani uz kodiranje.

Elements of AI

Tečaj o umjetnoj inteligenciji jedini je s našeg popisa koji ne priređuje Google, već Sveučilište u Helsinkiju i Reaktor. Cilj tog tečaja je, vrlo jednostavno, demistificirati umjetnu inteligenciju. Tečaj se sastoji od ukupno šest modula i tridesetak sati rada, a jedina je mana što ne uključuje nikakav certifikat.

Nakon što prođete ovaj tečaj, dobit ćete uvid u to što je umjetna inteligencija, kako se pomoću nje mogu riješiti neki problemi, pa čak i u svakodnevnom životu. Konačno ćete saznati što stvarno stoji iza pojmova strojno učenje i neuronske mreže, a na kraju ćete dobiti kratak uvid u implikacije umjetne inteligencije na budućnost i društvo.