Pretraga

Hrabri Dubrovčani skupo platili polufinale Državnog prvenstva u košarci

A- A+

Na Državnom srednjoškolskom sportskom prvenstvu u Poreču, danas su odigrane utakmice po grupama u košarci i rukometu za djevojke i mladiće. Favoriti su uglavnom opravdali uloge, ali bilo je i iznenađenja, preokreta, ali i ozljeda.

www.srednja.hr

Izdvojeni članak

Top sportašica: Anita Kelava (15) među najperspektivnijim košarkašicama u Europi

Nakon prvog dana natjecanja poznati su polufinalisti turnira u rukometu i košarci za djevojke i mladiće na Državnom srednjoškolskom sportskom prvenstvu. Zagrebačka III: gimnazija u košarci je izborila polufinale i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a glavni grad ima polufinalista u oba sporta u svim kategorijama.

Uzbudljiv košarkaški dan

Prvi dan košarkaškog turnira donio puno uzbuđenja. Najveće iznenađenje priredile su košarkašice Ekonomske škole Šibenik, koje su u prvom kolu u pravom trileru pobijedile favoriziranu III. gimnaziju iz Zagreba. Zagrepčanke su kontrolirale rezultat sve do posljednje minute utakmice, kada Šibenčanke tricom dolaze na samo poen razlike, četrdesetak sekundi prije kraja. 

Zagrepčanke u napad kreću vidno uznemirene i bezglavo gube loptu već na sredini terena. Josipa Silov, kapetanica ekipe iz Šibenika lako poentira za vodstvo. Zagrepčanke ponovno imaju napad, ali moralno potpuno potonule, ne uspijevaju poentirati.

– Pobjeda je bila još bolja jer smo gubile cijelu utakmicu. Bilo je jako napeto i zato je još veći gušt. Neopisivo je zabiti zadnji koš. Očekujem da ćemo danas još dobiti Rijeku, a da ćemo se s III. gimnazijom ponovno sresti u finalu, rekla nam je Josipa.

foto: Josipa Silov postiže posljednji koš na utakmici

Izdvojeni članak

Mladi Virovitičani i Križevčani najbolji na 32. krosu Sportskih novosti

Šibenčanke su ostvarile prognoze svoje kapetanice i uvjerljivo pobijedile Rijeku. Za finale sutra igraju protiv ekipe Klasične gimnazije iz Slavonskog Broda. Košarkašice III. gimnazije u polufinalu će se susresti s gimnazijalkama iz Koprivnice.

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u muškoj konkurenciji.Posebno uzbudljiv bio je dvoboj između mladića III. gimnazije iz Zagreba i gimnazije iz Dubrovnika. Borbeni Dubrovčani pružili su čvrst otpor favoriziranim Zagrepčanima, ali su na kraju ipak izgubili dvoboj u skupini. U polufinalu će tako igrati protiv ekipe iz Velike Gorice, koja se sa dvije pobijede prošetala kroz skupinu, dok će III. gimnazija za finale morati pobijediti gimnazijalce iz Rijeke.

U autobusu na povratku u hotel zatekli smo dvojicu igrača dubrovačke ekipe koji su dvoranu napustili u zavojima. 

– Utakmica je bila borbena, kao što vidite. Imali smo priliku, ali jednostavno nije išlo. Možda je do umora, a i falio nam je jedan od najvažnijih igrača. Sad u polufinalu idemo na prvaka iz druge skupine. Od nastavka turnira očekujemo minimalno medalju, a za drugo kako bog da, rekli su Ivan i Mateo.

www.srednja.hr

Osvajačice posljednja tri rukometna prvenstva ispale u skupini

Najveće iznenađenje ženskog rukometnog turnira je ispadanje ekipe iz Đakova već u skupini. Kod braniteljica naslova očito je došlo do smjene generacija. Izgubile su obje utakmice, od ekipa iz Ploča i Ivanić Grada. U polufinalu će ih čekaju ekipe iz Koprivnice i Sesveta.

U muškoj konkurenciji, s po dvije pobijede finale su izboriti rukometaši iz Športske gimnazije iz Zagreba i I. gimnazije iz Osijeka. U polufinalu ih čekaju ekipe iz Metkovića i Ivanić Grada.

Borbe za medalje u svim sportovima na rasporedu su sutra.

www.srednja.hr