Pretraga

Kako će uzeti dnevnice? Ravnateljica Gimnazije Dubrovnik otvorila bolovanje pa otputovala u New York

A- A+

Katarina Tolja, ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, otišla je na studijsko putovanje u New York. No za Index su u njezinoj školi rekli kako je na bolovanju. Dapače, precizirali su kako ima gripu. Bit će, dakle, zanimljivo vidjeti hoće li ravnateljica po povratku tražiti isplatu dnevnica. Županija pak tvrdi da je Tolja na godišnjem.

Foto: pixabay

Izdvojeni članak

Dio ravnatelja škola ipak otišao u New York iako je jučer objavljeno da je putovanje otkazano

– Ravnateljica je već dva tjedna na bolovanju, ima gripu, kazali su za Index u tajništvu Gimnazije Dubrovnik.

Katarina Tolja, aktualna ravnateljica te škole, naime, trenutno se nalazi u New Yorku. Ondje je otišla na studijsko putovanje Udruge srednjoškolskih ravnatelja.

Podsjetimo, nakon što je otkriveno da ravnatelji putuju u SAD novcem škola, Udruga srednjoškolskih ravnatelja otkazala je putovanje, no neki su ipak otputovali.

Županija: Ipak nije na bolovanju, uzela je godišnji

Index je dobio i odgovor iz Dubrovačko-neretvanske županije u kojem stoji da je ravnateljica otišla u New York, ali da je put platila sama. Dakle, oni ne spominju da je uzimala bolovanje.

– Županija nije zaprimila zahtjev Gimnazije Dubrovnik za financiranje stručnog usavršavanja ili bilo kakvog drugog puta u SAD za ravnateljicu Katarinu Tolj. Put na koji se referirate u upitu nije bio tema dnevnog reda na Školskom odboru koji mora dati odobrenje za svaki veći iznos koji se izdvaja iz školskih sredstava. Prema informacijama s kojima raspolažemo ravnateljica je u New York pošla za vrijeme svog godišnjeg odmora, a troškove puta snosi sama, stoji u odgovoru Dubrovačko-neretvanske županije.

Odskočna daska?

Izdvojeni članak

Ravnatelji škola planirali na krstarenje i misu u New York pa nakon pisanja medija otkazali putovanje

Spomenimo samo kako su čak dvije bivše ravnateljice dubrovačke Gimnazije kasnije došle na visoke javne funkcije.

Donedavna državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Sanja Putica tako je svojevremeno vodila Gimnaziju Dubrovnik.

Također, na čelu iste gimnazije svojevremeno se nalazila i aktualna europarlamentarka Dubravka Šuica.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap