Pretraga

HRT ima novi projekt: ‘Drugi’ je namijenjen pripadnicima ranjivih društvenih skupina

A- A+

U sklopu portala Školski.hr o kojemu smo ranije pisali, Hrvatska radiotelevizija osmislila je i realizirala projekt ‘Drugi’ u kojemu je sva pažnja posvećena onima za koje znamo da postoje, a često se o njima ne priča. Drugi su pripadnici ranjivih društvenih skupina te ih se ovim projektom želi predstaviti u društvu s ciljem upoznavanja i vrednovanja ‘drugih’ i ‘drugačijih’, razumijevanju i uvažavanju. 

Foto: Facebook

Izdvojeni članak

‘Školski.hr’ novi HRT-ov portal namijenjen svim učenicima

HRT-ovim projektom s Odjela za djecu i mlade stranci, izbjeglice, osobe s invaliditetom, pripadnici LGBTQ zajednice, Romi, socijalno ugrožene osobe, osobe treće životne dobi, dobili su svoj prostor u medijima i kojime se svima, s naglaskom na mlade želi dočarati zašto je ponekad teško, a ponekad super biti drugačiji. 

Okosnica projekta uključivala je raspisivanje tri natječaja namijenjenih učenicima različitih uzrasta, za stvaranje različitih vizualnih sadržaja na temu ‘Drugi’, od kojih će najbolji biti emitirani u emisijama i postavljeni na portalu. Zatraženi su radovi bili na temu vlastite kulturne baštine i identiteta, video reportaže o ‘drugima’ – pripadnicima ranjivih društvenih skupina i problemima s kojima se susreću u društvu. 

Osim zanimljivih i edukativnih video sadržaja, na službenim stranicama ‘Drugi’ mogu se pronaći kvizovi i pojmovnici s najvažnijim činjenicama i objašnjenjima o ranjivim društvenim skupinama, argumentacije za debate o različitim temama iz ovog područja koje su pripremili debatanti Hrvatskog debatnog društva, pripreme nastavnih jedinica namijenjene nastavnicima koje su izradili stručnjaci iz Foruma za slobodu odgoja i još mnogo toga kako bi nam ‘drugi’ postali što bliži.