Pretraga

FSB i BMW započeli inovativnu suradnju u razvoju umjetne inteligencije u proizvodnji

A- A+

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje potpisan je ključni projektni zadatak s BMW-om, označavajući početak suradnje u razvoju umjetne inteligencije u proizvodnji automobila. Potpisivanje projekta predstavlja važan korak u povezivanju akademske izvrsnosti i industrijske inovacije. Ova suradnja omogućit će FSB-ovim stručnjacima aktivno sudjelovanje u razvoju proizvodnih tehnologija BMW-a.

Dekan FSB-a Zdenko Tonković | foto: Facebook Fakultet strojarstva i brodogradnje

U sklopu Dana Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) u Zagrebu, koji je trajao čitav tjedan, jučer je svečano potpisan ključni projektni zadatak između FSB-a i renomirane njemačke automobilske tvrtke BMW. Suradnja označava početak razvoja najnovijih modela umjetne inteligencije u području proizvodnje za BMW.

Na konferenciji su sudjelovali ključni predstavnici obiju strana, uključujući Moritza Porembu, voditelja razvoja tehnologije baterijskih ćelija i recikliranja u Tvornici BCCC BMW grupe, te Ivana Rumenovića, voditelja projekta za proizvodni logistički sustav naručivanja BMW grupe. Dekan FSB-a, Zdenko Tonković, prodekan Igor Karšaj te voditelj Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA) Marko Švaco također su nazočili svečanosti.

Izdvojeni članak

Studenti FER-a i FSB-a zajednički organiziraju zanimljiv događaj, svidjet će se svima koje zanimaju roboti

Potpisivanje projektnog zadatka predstavlja ogroman korak za buduću zajedničku inicijativu u kojoj će stručnjaci FSB-a raditi na razvoju najnovijih modela umjetne inteligencije u domeni proizvodnje za BMW. Ova suradnja nije samo tehnološki iskorak već i izrazito važan korak prema povezivanju akademske izvrsnosti i industrijskog inoviranja.

Prisutni na konferenciji istaknuli su kako će ova suradnja omogućiti FSB-u pružanje svog doprinosa u razvoju proizvodnih tehnologija BMW-a, dok će istovremeno BMW profitirati od stručnosti i inovacija akademske zajednice. Potpisivanje projektnog zadatka označava početak zajedničkog puta prema ostvarenju inovacija u području umjetne inteligencije te pokreće suradnju koja će oblikovati budućnost industrije i akademije.

Ova strateška suradnja omogućit će stručnjacima s FSB-a da aktivno sudjeluju u razvoju proizvodnih tehnologija BMW-a, posebice u području umjetne inteligencije. Nakon potpisivanja, predstavnici BMW-a održali su predavanje na temu ‘Proizvodni koraci, prikupljanje i analiza podataka u proizvodnji prototipnih baterijskih ćelija’ za sve zainteresirane.