Pretraga

Gasi se najpopularnija znanstvena emisija u Hrvatskoj: ‘Došlo je vrijeme za neke nove izazove’

A- A+

HRT-ova znanstvena emisija Treći element, prestaje s emitiranjem nakon 10 sezona i 301. epizode, jer, kako kažu kreatori, vrijeme je za nove izazove i nove formate. Sav sadržaj koji je do sada snimljen i dalje će biti dostupan na službenom YouTube kanalu emisije.

Treći element. Screenshot: YouTube

Treći element, poznata emisija na HRT-u koja već 10 godina približava gledateljima aktualne znanstvene teme kroz razgovor s hrvatskim znanstvenicima, prestaje s emitiranjem.

– Dragi naši vjerni pratitelji, nakon 10 sezona i 301. emisije, vrijeme je da se podvuče crta ispod Trećeg elementa. Vjerujemo da smo vam u desetljeću druženja otkrili mnoge zanimljivosti iz svijeta znanosti, približili neke apstraktne teme i dali uvid u to kako izgleda znanstveni proces, napisali su kreatori emisije na Facebooku.

Trudili su se, kako kažu, biti razumljivi i zabavni s više ili manje uspjeha. Iako im je to nekada bilo teško, uvijek su donosili znanstveno potvrđene informacije i relevantne stručnjake koji bi gledateljima mogli biti zanimljivi.

Izdvojeni članak
doktori znanosti sveučilišta u splitu

Promovirano je 63 novih doktora znanosti: Pogledajte njihova imena i s kojih sve fakulteta dolaze

– Mi, kao znanstvenici bez prethodnog voditeljskog iskustva, trudili smo se uz pomoć sjajnog tima iza kamere pohvatati tajne voditeljskog zanata. Hvala vam što ste nas na tom putu pratili i podržavali. Došlo je vrijeme za neke nove izazove i formate, zaključuju.

Za one koji će tek početi gledati emisiju ili koji bi se htjeli prisjetiti nekih trenutaka, dobro je znati da će YouTube kanal Trećeg elementa i dalje ostati dostupan sa svim epizodama te još nekim dodacima.

Copy link
Powered by Social Snap