Pretraga

Kreće nova sezona Milijunaša: ‘Snimili smo osam emisija, bilo je nekoliko odličnih nastupa natjecatelja’

A- A+

Nova sezona Potjere već je krenula, u nedjelju starta i Superpotjera, a od četvrtka se na HRT-u počinje emitirati i nova sezona Milijunaša. Nakon duge ljetne pauze nastavlja se pohod natjecatelja na 150.000 eura, koliko iznosi glavna nagrada od prelaska Hrvatske na novu valutu. Gledatelje, najavljuju s Prisavlja, u novoj sezoni kviza Tko želi biti milijunaš? očekuju i neki odlični nastupi.

Screenshot: HRTi

Zakoračili smo u jesen, a nakon ljetne pauze nastavlja se i emitiranje HRT-ovih kvizova. Lovci i natjecatelji Potjere snage pred pločom već odmjeravaju, a neki od natjecatelja već su uspjeli kući ponijeti nagrade. Superpotjera započet će ove nedjelje, a u četvrtak, 5. listopada, se emitira i prva ovosezonska epizoda kviza Tko želi biti milijunaš?. Nešto kasnije u odnosu na prošlu godinu, jer je na Prisavlju odlučeno da jesenska shema u terminu poslije Dnevnika počinje od 1. listopada.

–  I u novoj sezoni bit će četiri natjecatelja po emisiji. Svaki će natjecatelj na raspolaganju imati tri već poznata džokera: Pitaj publiku, Zovi i 50:50. a najveći iznos koji će se moći osvojiti bit će i nadalje 150.000 eura, kažu nam s HRT-a.

Izdvojeni članak
Potjera

Zadatak dana: Lovkinja iz Potjere nije znala odgovor na pitanje o kratici koju koristimo skoro svakodnevno, a vi?

Prošli tjedan u četiri dana snimljeno je osam emisija.

– Bilo je nekoliko odličnih nastupa u kojima su natjecatelji pokazali puno znanja i igrali za vrlo visoke iznose. Nastupi u Milijunašu i u ovoj će sezoni, kao i prethodnih, uvelike ovisiti o spremnosti natjecatelja da preuzmu malo više rizika u igri, kažu s HRT-a i pozivaju gledatelje da ih prate četvrtkom poslije Dnevnika.

A kako se uopće odabiru natjecatelji koji ulaze u krug za ‘najbrži prst’? Nakon što popune upitnik za prijavu, potencijalni natjecatelji pristupaju testu znanja. On se sastoji od 15 pitanja općeg znanja, ponuđenih u formi višestrukog izbora, kao i u pravom kvizu. Svaki potencijalni natjecatelj, pojašnjeno je na stranicama HRT-a, slučajnim odabirom dobiva ‘svoj’ niz od 15 pitanja. Odgovara se redom i nemoguće je vratiti se na prethodno odgovorena. Ukupno vrijeme za odgovaranje na pojedino pitanje je 150 sekundi, nakon čega se test automatski prekida. Prijavitelji s najvećim postotkom točno riješenih testova ulaze u uži izbor za natjecanje. Kako stojite sa znanjem možete provjeriti u našem sustavu kvizovi.srednja.hr, gdje smo izdvojili neka od pitanja iz prijašnjih epizoda i sezona.