Pretraga

Idealan DIY projekt za danas: Znate li kako napraviti scrunchie?

A- A+

Bliže se lagano ispiti, što znači da će uskoro biti i vrijeme za učenje. Za većinu studenata i školaraca to znači samo jedna stvar – puno vremena koje treba popuniti raznim aktivnostima, koje ne uključuju učenje. Danas donosimo jedan prijedlog!

foto: Pixabay; LyndaPix

Trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu, a ove godine ponovno gledamo scrunchie na sve strane, kao da smo ponovno u devedesetim godinama prošlog stoljeća. Scrunchiji, osim što izgledaju lijepo, također ne oštećuju kožu, moguće ih je spariti s raznoraznim kombinacijama te spašavaju u trenucima kada niste oprali kosu.

Upravo zato što su toliki spas, ima ih za kupiti na svakom koraku. Na svakom koraku, i po svakakvim cijenama. Od onih ručno rađenih koji će vas koštati mali milijun, pa do onih najjeftinijih koji stoje u dućanima odmah kraj blagajne – ponuda je široka. No, mi ćemo danas otići korak dalje i predložiti vam sljedeće: DIY scrunchie!

Koliko god ova ideja suludo zvučala, istina je da je upravo predispitno vrijeme idealno za ovakve pokušaje i želje – kada ćete još imati toliko volje za ovakvim idejama, ali i dovoljno vremena? Znamo, nemate ni sada, ali… Ipak imate. Vjerujemo da ćete uspjeti odvojiti nekoliko minuta (sati) za ovaj projekt, a mi donosimo kratki vodič kako doći do DIY scrunchie-a, sljedeći upute Marthe Stewart.

Prije svega, trebat će vam tkanina od koje želite napraviti scrunchie: širine 9 centimetara, a duljine 55 centimetara. Kada ste to napravili, tkaninu preklopite, tako da je unutarnja strana budućeg scrunchie-a vani. Spojite rubove i osigurajte ih zihericom, a zatim sašijte rub. E da, trebat će vam igla i konac.

Izdvojeni članak

Dodatak za kosu bio je vrlo popularan devdesetih, a sada se ponovno vraća u modu

Sljedeći korak jest taj da u priču uvedete i gumicu. Trebat će vam obična gumica duljine 23 centimetara, a njega ćete staviti u sam scrunchie. Jednom kada ste zašili duljinu istoga, preokrenite ga na pravu stranu i unutra uvedite gumicu. Kada ste to napravili, svežite gumicu, no pazite da vam čvor bude što manji, kako biste ga što manje primijetili u kasnijem korištenju.

Za sam kraj zašite krajeve tkanine i voilà – imate svoj scrunchie! Ovako ste sigurni da nitko nema jedan kao vi, a isto tako gubite vrijeme i razvijate svoje vještine. Ako ništa, mogli biste se naučiti koristiti iglu i konac!

Idealan DIY projekt za danas: Znate li kako napraviti scrunchie?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap