Pretraga

Imate puno obaveza i želite se bolje organizirati? Ova aplikacija će vam u tome pomoći

A- A+

HabitNow aplikacija namijenjena je svima koji se žele bolje organizirati te stvoriti ili se riješiti neke navike. Riječ je prvenstveno o besplatnoj aplikaciji koja ima svoju premium inačicu, a koja se može preuzeti na Google Play Storeu i Apple App Storeu.

Foto: Unsplash

Stvaranje dobrih navika i poboljšanje produktivnosti najčešće nije lak posao. Na tu je temu napisana hrpetina self-help knjiga, zahvaljujući kojima su brojni pisci izgradili svoje karijere i zgrnuli pozamašne količine novca.

No, zahvaljujući pametnim telefonima koje svi imamo stalno sa sobom, stvaranje dobrih navika i organizacija oko svakodnevnih zadataka može biti i jednostavan proces. Uz more aplikacija koje vam u tome pomažu, istaknula se HabitNow, besplatna aplikacija dostupna za preuzimanje na Google Play Storeu i Apple App Storeu.

Izdvojeni članak
house of the dragon

Fan ste serije House of the Dragon? Pomoću ove aplikacije doma možete imati vlastitog – zmaja

HabitNow, naime, funkcionira baš kao što i očekujete. Pri ulasku vam se otvara vizualno atraktivno sučelje s kalendarom u kojeg, klikom na ikonicu plusa u donjem desnom kutu, možete upisati zadatke koji se ponavljaju često, obične zadatke i navike koje želite steći ili one kojih se pak želite riješiti.

Kad je riječ o navikama, postoji čak 14 kategorija u koje ih možete smjestiti za lakšu organizaciju. Tu su tako, primjerice, navike koje spadaju u kategoriju Meditation, Sports, Social, Health, ali i Finance ili Meditation. Aplikacija omogućuje korisnicima i da sami izrade do pet kategorija, ako vam neka od već ponuđenih nije po volji.

Screenshot: Google Play

Svaki se zadatak ili navika može prilagoditi kako god to želite. Na primjer, ako vam je zadatak dana da operete suđe, možete namjestiti da ste ga riješili jednim klikom. S druge strane, ako vam je zadatak da popijete šest čaša vode, postoji mogućnost da tijekom dana ‘križate’ jednu po jednu čašu vode koju ste popili. Štoviše, možete točno staviti koliko mililitara vode trebate popiti.

Iako je aplikacija poprilično detaljna i developeri su pazili na svaku sitnicu, i dalje je jednostavna za korištenje. Potrebno je istaknuti da postoji premium verzija koja vam daje poneke dodatne opcije, ali prema našem mišljenju, uopće nije potrebna.