Pretraga

Interliber je na pragu pa donosimo program sajma i ostale zanimljivosti zbog kojeg ga ne smijete propustiti

A- A+

Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber od 13. do 18. studenoga će se održati po 41. puta. Već tradicionalno će okupirati peti i šesti paviljon te nešto prostora pod otvorenim nebom u okolnom prostoru, a ukupno će se predstaviti preko 300 izlagača.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Uz ogroman izbor knjiga, na sajmu će se održati i niz popratnih sadržaja poput druženja s autorima, dječje radionice, stručna predavanja i skupovi, kvizovi, a održat će se i Sajam svjetskog obrazovanja (World Education Fair)  na kojemu će se svi zainteresirani moći informirati i posavjetovati o prilikama za obrazovanje u inozemstvu. World Education Fair će se održati 16. i 17. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Izdvojeni članak

Donosimo nekoliko dobrih razloga zbog kojih ne smijete propustiti Interliber

Za nešto mlađu populaciju bit će organiziran Znanstveni kvart. Unutar tog programa će se najmlađi posjetitelji zabavljati uz edukativne pokuse, a učenici osnovnih i srednjih škola natjecat će se u kvizovima znanja HIGH FIVE.

Uz đake, koji će se kroz kviz natjecati u skupljenom znanju, ove će se godine na Interliberu imati razloga pojaviti i najbolji hrvatski kvizaši. Naime, 5. izdanje Ekipnog državnog prvenstva, koje organizira Hrvatski  kviz savez, odigrat će se na galeriji iznad petog paviljona 17. studenoga od 15 do 20 sati.

Ono što je također važno naglasiti je da će naglasak na ovogodišnjem Interliberu biti stavljen na rusku književnost pa Ruska Federacija za Interliber priprema bogat program prezentacija, među kojima se izdvaja okrugli stol “Slavenska književnost kao čimbenik razvoja mentalne ekologije u svijetu”.

Prethodnih je godina za vrijeme Interlibera velesajmom prošetalo oko 130.000 zaljubljenika u knjigu pa se barem takva posjeta očekuje i ove godine. Detaljan šestodnevni program ovog sajma možete pogledati na ovoj poveznici.

Uz bogat službeni program i povoljne cijene knjiga, stripova i učila, za vas smo nabrojali još nekolicinu zbilja dobrih i značajnih razloga za posjetu Interliberu pa ako ste u dilemi posjetiti ga ili ne, svakako ih pogledajte na ovom linku.