Pretraga

Studiraj vani: Sajam svjetskog obrazovanja ove je godine online

A- A+

Prilika za studirati „vani“ je puno, no bivši studenti često žale jedino za time što ih nisu iskoristili dok su mogli. Oni koji su prihvatili neku od prilika za studijsku mobilnost ili praksu u inozemstvu, slažu se da je riječ o iskustvu koje im je promijenilo život. Na prvom proljetnom izdanju Sajma svjetskog obrazovanja, na kojem će i ove godine sudjelovati brojne obrazovne institucije iz cijele Europe, potpuno besplatno otkrijte kako iskoristiti priliku života i to online. Donosimo kako se prijaviti.

Sajam svjetskog obrazovanja

Sajam svjetskog obrazovanja ove se godine održava 18. ožujka, a pratite ga iz udobnosti svog doma | Foto: IntegralEdu

Najpoznatiji sajam obrazovanja ove se godine održava 18. ožujka online, a hrvatskim učenicima i studentima će se predstaviti institucije iz Danske, Nizozemske, Velike Britanije, Austrije i Njemačke. Organizator je agencija IntegralEdu koja je tijekom 27 godina rada savjetovala brojne hrvatske srednjoškolce i studente te im pomogla ostvariti san o idealnom studiju.

No regrets – gdje sve možete studirati?

Kad je u pitanju odabir studija u inozemstvu, Nizozemska i dalje predvodi upravo zbog povoljnih školarina i velikog izbora studija na engleskom jeziku u raznim područjima od inženjeringa do psihologije. Nizozemska sveučilišta Breda University of Applied Sciences, Radboud University, Tilburg University i Fontys University of Applied Sciences će sudjelovati na virtualnom izdanju sajma.

Iz Danske, zemlje koja se ponosi besplatnim visokim obrazovanjem za EU građane, sudjelovat će Dania Academy, VIA University College i International Business Academy. Sudionicima će se virtualno predstaviti i sveučilište u Austriji, Webster Vienna Private University, koje nudi studije na engleskom i njemačkom jeziku.

World Education Fair

World Education Fair potpuno besplatno informira o mogućnostima studiranja ili upisa u srednju školu “vani”| Foto: IntegralEdu

Iz Njemačke sudjeluje sveučilište BBIS Berlin Brandenburg International School, a iz Velike Britanije, Abertay University.

Učenicima zainteresirane za vrhunsko srednjoškolsko obrazovanje na virtualnom izdanju sajma predstavit će se grupacija Inspired Education Europe koju čini preko 30 privatnih srednjih škola iz Belgije, Italije, Španjolske, Velike Britanije i ostalih.

Od Brexita novi uvjeti za studij u Velikoj Britaniji

Svi koji su sanjali o studiranju u Velikoj Britaniji imat će priliku upoznati predstavništvo Abertay Universityja te saznati sve o promijenjenim uvjetima studija u toj zemlji. Naime, zbog posljedica Brexita, od 1. siječnja ove godine uvjeti za upis studija u Velikoj Britaniji značajno su se promijenili za studente iz Hrvatske i ostalih zemalja Europske Unije.

Promijenio se iznos školarine za EU studente koji sad iznosi jednako kao i za internacionalne studente. Učenicima i studentima će biti izdana posebna, studentska viza, a zdravstveno osiguranje će morati pokriti po svom trošku. Unatoč tome, zainteresirani učenici i studenti ne trebaju biti obeshrabreni jer brojna britanska sveučilišta nude velikodušne stipendije kroz cijelo trajanje studija, a neka od njih zadržala su i stare iznose školarina. Također, nakon diplomiranja na britanskom sveučilištu, naši studenti će ostvariti pravo na radnu vizu u trajanju od 2 godine. Sve informacije o obrazovanju u Velikoj Britaniji nakon Brexita bit će predstavljene u obliku prezentacija na sajmu.

World Education fair

Iz prve ruke doznajte sve novosti o studiju u Velikoj Britaniji| Foto: IntegralEdu

Gdje se prijaviti?

Kao i svake godine, ulaz na Sajam svjetskog obrazovanja je potpuno besplatan, samo se potrebno prijaviti. Više informacija kao i prijavu možete pronaći na službenim stranicama Sajma.

_________________________________________________________

Sponzorirani tekst je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i agencije IntegralEdu

World Education Fair
Share via
Copy link
Powered by Social Snap