Pretraga

Izgleda da čitav život pogrešno jedemo hamburgere: Ovaj video otkriva ispravan način

A- A+

Teško da postoji osoba kojoj se hamburger barem jednom prilikom jela nije raspao u rukama. Prizori u kojima sir i salata ispadaju na sve strane, a umaka imate čak i na nosu nisu nikakva rijetkost. No, čini se da je tomu tako jer čitavo vrijeme hamburger jedemo na pogrešan način.

foto: pixabay

Reporterka Food Insidera, Rachel Hosie, odlučila je provjeriti koliko je istinita tvrdnja da hamburger zapravo čitav život jedemo na pogrešan način. On bi se, nedavno je to doznala, zapravo trebao jesti – naopačke, odnosno okrenutog tako da gornje pecivo postane dno hamburgera.

Izdvojeni članak

Netko je snimio video kako se pravilno peku palačinke i izgleda da to čitav život radimo pogrešno

– Razlog je taj što je pecivo obično deblje na vrhu. Nakon što ga okrenete, na dnu hamburgera veća je količina kruha koji upija sokove iz hamburgera i manja je mogućnost da se on raspadne, navodno, kazala je reporterka.

Dodatan razlog mogao bi biti i taj da se donje pecivo već natopi umacima i sokovima između pripreme i posluživanja. Uz to, gornje pecivo obično ima hrskaviju koricu.

Reporterka je nakon iznošenja ove teorije naručila dva hamburgera. Jedan je jela na normalan način, a drugi je preokrenula.

I uistinu, iz hamburgera kojeg je jela ‘naopačke’ prilozi, meso i umaci uopće nisu ispadali, dok je kod jedenja na uobičajen način situacija bila obrnuta.