Pretraga

Otkrivamo misterij dostave iz McDonald’sa: Znate li što znače oznake na kutijama burgera?

A- A+

Toliko ste lijeni da vam se ne da ni do Mekića (ili ste možda prezauzeti te stvarno ne stignete) pa ste iskoristili pogodnost i naručili burgere na kućnu adresu. Dostavljač vam je donio onu veliku papirnatu vrećicu s logotipom McDonalds’a u kojoj je i nekoliko kutija burgera. Na svakoj je pritisnut mali kartonski dio s drugim brojem. Znate li da broj oznake na kutiji burgera odgovara pojedinom burgeru?

foto: Denis Gaščić|Srednja.hr

Kako se ne biste uzrujavali s pitanjima koji je čiji burger, iz McDonaldsa su smislili jednostavan, no nažalost javnosti nepoznat, trik.

Na svakoj kutiji burgera nalaze se oznake s brojevima od jedan do četiri. Prije no što vam pošalju burgere, zaposlenici McDonalds’a pritisnu jednu od tih oznaka.

foto: Denis Gaščić|Srednja.hr

Izdvojeni članak

Otkrivamo najveću tajnu na planeti: Kako kod kuće napraviti hrskavi pomfrit kao iz McDonald’sa?

Broj oznake na kutiji burgera odgovara broju stavke na računu.

Znači, ako ste naručili HRburgericu II, kako to u zadnje vrijeme obično čini autor ovih redaka, i ako se ona nalazi kao treća stavka na računu, svoj burger naći ćete u kutiji s otisnutim brojem tri.

Nadamo se da smo vam ovim otkrićem pomogli pri idućoj dostavi. Nemojte, dakle, više otvarati sve kutije dok ne nađete svoj burger nego bacite oko na račun i uzmite svoju kutiju.

Nadopuna teksta, 7. listopada, 9h

Nakon što nam se javilo nekoliko čitatelja, shvatili smo da smo u prethodnom dijelu teksta objavili krivu informaciju na čemu vam se ispričavamo.

Oznake na kutijama, kao što smo i naveli, služe za razlikovanje burgera, ali nemaju veze sa stavkom na računu već burgeri imaju svoj redosljed. Stvar je, dakle, puno jednostavnija.

Trenutno tako broj jedan označava HRburgericu, broj dva Generous Jack, a brojem tri označena je HRburger.

Oznake su prvenstveno namjenjene ljudima koji slažu i preuzimaju narudžbe kako bi se bez otvaranja uvjerili da su uzeli pravi burger.