Pretraga

Je li ovo najbolje okićena škola u Hrvatskoj? Pogledajte kako su učenici preobrazili svoju gimnaziju

A- A+

Blagdanski duh stigao je na ulice, trgove, ali i u neke škole. Učenici diljem Hrvatske zasukali su rukave i prionuli na posao – ukrašavaju se učionice, hodnici, ulazi u škole… Među onima koji su to već obavili su učenici Gimnazije Pula koja je doživjela potpunu preobrazbu uoči nadolazećih blagdana.

Gimnazija Pula ovih se dana na društvenim mrežama pohvalila iznimno kreativnim radom svojih učenika.

Volonterski klub odmah je prionuo na posao

Zahvaljujući njima, ta je škola prigodno ukrašena povodno nadolazećih blagdana, a inspiracija za izradu ukrasa ove godine je bila tema ‘Tvornica Djeda Mraza’.

– To je sve bila ravnateljeva ideja koji je htio urediti školu i stvoriti nekakav blagdanski ugođaj. On je porazgovarao s profesoricom likovne umjetnosti te su u to uključili i školsku psihologinju. Pošto psihologinja vodi volonterski klub odlučila je uključiti vrijedne volontere pa smo se mi odazvali, priča nam jedan od učenika, Eric Geloni.

Za ovu prigodu prostor Eko laba škole je privremeno prenamijenjen u pravu malu tvornicu ukrasa, u kojoj su, osim Erica, volontirali i vilenjaci Matea Cetina iz 3.d, Ardita Ćenaj, Lara Komparić, Sara Macan, Ema Šetić, Dea Toffetti, Lovro Milinković i Antonio Sentić iz 4.c, Laura Parezanović, Marika de Gravisi i Chiara Biasol iz 3.e, i učenici 2.f razreda.

‘Definitivno smo se zabavili kroz cijeli proces’

– Psihologinja i profesorica likovne umjetnosti održale su sastanak na kojem su iznjele svoje ideje. Mi smo te ideje uzeli u obzir te nadodali još nekoliko naših. Par dana kasnije krenuli smo u akciju. Ukrašavanje je trajalo nešto manje dva tjedna uz mnogo prekovremenih sati koje smo odradili bez imalo muke, kaže nam Eric.

Dodaje kako je reakcija učenika i profesora bila je bolja od očekivanog. Volonteri su za svoj rad dobili puno pohvala i učenici su bili oduševljeni božićnom atmosferom koja je nastala preko noći.

– Kroz šalu, smijeh, marljivi rad i uz pokoju božićnu pjesmu izrađivali smo brojne ukrase i stvorili nova poznanstva. Definitivno smo se zabavili kroz cijeli proces te se nadamo istom iskustvu i sljedeće godine, zaključuje Eric.


Pred kraj polugodišta na portalu srednja.hr objavit ćemo veliku fotogaleriju najbolje ukrašenih učionica i škola diljem Hrvatske. Svoje fotografije, uz obavezno navođenje škole i grada iz kojeg dolazite, pošaljite nam na mail [email protected]