Pretraga

U jednoj zagrebačkoj školi napravili haljinu od kelja i brokule

A- A+

Profesorice i učenice Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu izradile su haljinu od zdrave hrane te su lutku koju su obukli u haljinu predstavili na Danima kruha kao novu učenicu Zdravku Keljić-Brokulić.

Zdrava haljina / Foto: prof. Marina Čubrić

U sklopu projekta Od malih stvari se kreće, a male stvari kreću od tebe, koji se u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji provodi kroz cijelu ovu školsku godinu, predstavljena je nova učenica. To je ustvari lutka koja nosi haljinu od zdrave hrane poput kelja i brokule, pa su je nazvali Zdravka Keljić-Brokulić.

Zdravka u ruci drži pravila zdrave prehrane svete Hildegard. Odjeću od zdrave hrane skrojila je voditeljica projekta, profesorica Karmela Brčić-Đapić, profesorica Ivana Matoković je krojačica haljine, a logistiku s placa riješila je profesorica Vesna Batistić-Fačini. Sve to učinile su uz pomoć učenica.

Zdrava haljina / Foto: prof. Marina Čubrić

Zdrava haljina / Foto: prof. Marina Čubrić

Zdrava haljina / Foto: prof. Marina Čubrić

Ciljevi projekta Od malih stvari se kreće, a male stvari kreću od tebe su potaknuti učenike na odlazak u prirodu, zainteresirati ih za upoznavanje ljekovitog bilja, razvijati svijest o zdravom načinu života i upoznati učenike s posljedicama nerazborite uporabe mobitela.