Pretraga

Kad padneš vozački s razlogom: ‘Ja sam pretjecala s desne strane, još sam i mrtvi kut pogledala’

A- A+

Antonija, Marija i Ramona iz redakcije srednja.hr u novoj epizodi Redakcija podcasta pričale su o autoškoli i vožnji. Antonija je dala svoje iskustvo kao osoba koja je položila vozački i aktivno vozi automobil, Ramona kao osoba koja je položila, ali iz određenih razloga ne vozi, a Marija nije položila vozački te je objasnila zašto nikada niti ne planira. U jednom dijelu podcasta Ramona je ispričala kako je pala vozački ispit zbog toga što je pretjecala automobil s desne strane.

ruke na volanu slikano iz unutrašnjosti automobila

Foto: Canva

‘Kako misliš pretjecala si s desne strane?’, upitala je Antonija u našem novom Redakcija podcastu Ramonu koja je ispričala kako je pala vozački ispit prvi put. U podcastu su uz Mariju razgovarale o iskustvima iz autoškole i vožnje automobila. Ramona, koja je polagala vozački u malom gradu, ispričala je kako je uopće došla u situaciju da je pretjecala automobil s desne strane.

– Vozimo se po cesti normalno 50 na sat s normalnom udaljenosti. Ispred mene je ogromni crni džip koji je vozio normalno kao i ja. I on je odjednom, bez ikakvog kočenja, naglo skrenuo udesno i pretekao neki mali automobil koji je na cesti skretao lijevo. Ja sam uvjerena da je čovjek tipkao na mobitel i da nije ni shvatio da je taj automobil ispred i došao mu toliko blizu da nije stigao zakočiti, jer ja da sam kočila ja bih ga, ako ne udarila, barem dotaknula pa sam zato napravila isto kao i on. Još sam pogledala i u mrtvi kut – desni, objašnjava Ramona.

S desne strane nije bilo uzdignutog nogostupa već je asfalt, kako je navela, bio u ravnini s parkingom i terasom kafića. Dodala je da joj je instruktor nakon vožnje rekao da ih je vozila ‘kao da ih je otela’. No, Ramona je u podcastu objasnila i zašto je toliko loše vozila na dan ispita, a razlog možete poslušati na našem YouTube kanalu ili u videu ispod.