Pretraga

Naš mladi vozač rallyja poslao poruku roditeljima koji djeci kupuju automobile od 800 konja

A- A+

Četvrtu godinu za redom u Hrvatskoj se održava jedna od najvećih auto utrka, WRC Croatia Rally. Natjecanje je svečano otvoreno u četvrtak, a trajat će ukupno četiri dana do ove nedjelje, 21. travnja. Naš mladi vozač rallyja Jan Pokos, koji je ujedno i student, u jednom je podcastu poslao bitnu poruku roditeljima koji djeci kupuju nabrijane automobile. Naglasio je kako to nije dobra odluka i da je puno sigurnije uputiti ih u profesionalni sport ako već moraju voziti brze automobile.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Tek mu je 20 godina, a Jan Pokos i ove godine sudjeluje u WRC Croatia Rallyju. Najveća je to auto utrka koja se održava četiri dana, odnosno do ove nedjelje 21. travnja. Nedugo prije samog početka natjecanja u Hrvatskoj, naš mladi rally vozač je u podcastu Gimnastičke gimnazije poslao bitnu poruku roditeljima koji djeci kupuju automobile, posebice ako se radi o tek položenom vozaču.

– Roditeljima koji djeci kupuju BMW-e, Mercedese AMG s 500, 600, 700 ili 800 konja poručujem – nemojte. Nitko s 18 godina neće normalno voziti taj auto, ja prvi. Zato je bolje da mu kupite trkaći auto i da ga uvedete u utrke jer to je puno bolji način da se upozna s automobilom, ako već toliko voli aute. Tu se prepoznaju pravi vozači, jer svatko može napiliti auto po ravnom u otvorenom prometu gdje ti svaki tren može izletjeti neko dijete, ali pravi vozači se poznaju na stazi gdje je staza zatvorena i gdje možeš gurati auto do granice u sigurnim uvjetima, poručio je Jan.

@janpokos17 🔔PORUKA IZ SPORTOLOGIJA PODCASTA🔔 Utrkuje se po stazi ne po prometu! @Gimnastička Gimnazija #rally #wrc #rallycar #racing #motorsport #rallye #car #cars #offroad #rallying #subaru #x #r #turbo #rallyracing #rallycars #rallylife #race #racecar #jdm #drift #ford #evo #peugeot #lancia #f #wrx #rallysport #wrcofficial #rallyfans #fyp #viral #foryoupage ♬ original sound – Jan Pokos

Podsjetimo, Jana smo upoznali još prije dvije godine kada je imao 18 godina i bio je najmlađi vozač rallyja na WRC Croatia Rally natjecanju 2022. godine. Tada je bio maturant te je propustio maturalac kako bi mogao voziti WRC utrku u Hrvatskoj. Jan je trenutno student TVZ-a i to na redovnom studiju Mehatronike, a što nam je sve otkrio kada smo s njim kao s maturantom radili intervju, pogledajte u videu ispod ili pročitajte na ovoj poveznici.