Pretraga

Kako se pripremiti za ovakvo ‘proljeće’? 22 stvari bez kojih se jednostavno ne može

A- A+

Iako proljeće službeno počinje već krajem ožujka, travanj je prvi mjesec koji zapravo vežemo uz proljeće. Mjesec je to koji zamišljamo zelenim, sunčanim i toplim. Ne možda u kratkim rukavima, ali zapravo da, želimo kratke rukave. Barem kožne jakne. Ove godine, toga nema.

foto: Unsplash; Megan te Boekhorst

Proljeće je promjenjivo godišnje doba i na to smo naviknuli. Ono na što nismo naviknuli jest da smo jedan dan u kratkim rukavima, a drugi dan pada snijeg. Na to nismo nikada spremni, a pogotovo ne u travnju, mjesecu u kojem zaista rijetko kada pada snijeg. Nažalost, to rijetko postaje sve češće.

Ovakve nagle i drastične promjene su posljedica klimatskih promjena. Ovo bi nas tako moglo odvesti u jednom vrlo neugodnom smjeru, gdje bi došlo do potpunog brisanja godišnjih doba, već bismo samo imali epizode vremena koje bi nas mogle podsjećati na ono kako su nekad izgledala godišnja doba. Kao što smo sada u proljeću koje ima na trenutke snijeg.

Osim što je to problematično za sve one koji ovise o dobrom vremenu (na prvom mjestu poljoprivrednici), posebno je teško nositi se s vremenskim promjenama u vrijeme pandemije. Opći moral je pao negdje na minus sedam tisuća u posljednjih nekoliko tjedana, a sada više nema ni Sunca da barem donekle unese tračak pozitive u ovu godinu.

I dok se vrlo vjerojatno čini da vam ovo proljeće neće trebati sunčane naočale niti majice kratkih rukava, što će vam trebati? Donosimo nekoliko prijedloga i iskreno se nadamo da smo u krivu. Nadajmo se da će se već sutra proljeće vratiti u naš grad.

 1. Maska za lice s proljetnim dezenom
 2. Novi kaput
 3. Dezinficijens
 4. Članska iskaznica u lokalnoj knjižnici
 5. Hladnjak za laptop
 6. Slatkiši (barem nešto da izliječi ovu monotoniju)
 7. Krema za ruke (u kombinaciji s dezinficijensom)
 8. Popis serija za sljedeći binge
 9. Nova knjiga
 10. Udobna sjedalica za radnim stolom (ipak tu provodite najviše vremena, zar ne)
 11. Vunene rukavice
 12. Maska za lice sa zimskim dezenom
 13. Termosica za domaću coffee to go
 14. Skijaško odijelo (kako biste mogli sjediti na terasi kafića)
 15. Traperice s elastičnim pojasom (nije potrebno objašnjavati zašto…)
 16. Lampice za okititi bor
 17. Negativan test na koronavirus
 18. Sanjke
 19. Ljetni hitovi od proteklih godina
 20. Kvalitetna pidžama
 21. Slušalice koje izoliraju buku (glasove vaših ukućana)
 22. cjepivo