Pretraga

Kakva vještina i talent: Djevojka si sama sašila maturalnu haljinu dostojnu princeze

A- A+

Gotovo svaka djevojka poznaje onaj osjećaj kada za neki veći događaj mora odabrati formalnu haljinu. Izbor je prevelik što obično stvara konfuziju. No, priča je nešto drugačija u slučaju jedne maturantice s Filipina. Ona je svoju haljinu za tzv. maturalni bal odlučila sašiti sama. I ispala je toliko dobro da je u njoj zasjala poput princeze, a korisnici društvenih mreža diljem svijeta hvale njene nevjerojatne vještine i talent.

Foto: Twitter/Ciara Gan

Društvenim se mrežama, a naročito Twitterom, brzinom munje proširila objava maturantice s Filipina. U zeleno – cvjetnoj krinolini na fotografijama izgleda poput prave pripadnice kraljevske obitelji. No, nije riječ o nekom kraljevskom balu, nego maturalnom, a ona je samo vrlo talentirana 17-godišnjakinja koja si je haljinu za maturalnu večer odlučila sašiti sama.

Ciara Gen dizajnirala je, oslikala i sašila svoju maturalnu haljinu iz snova, uz malu pomoć majke koja ju je na to i nagovorila. Za sve to trebalo joj je oko mjesec dana.

– Inspiracija dolazi od moje mame, koja me i nagovorila da pokušam sama izraditi haljinu. Budući da se volim okušavati u novim stvarima, pomislila sam – zašto ne? Sve sam naučila uz pomoć tutorijala na YouTubeu. Internet pruža niz mogućnosti za uvježbavanje raznih vještina uz pomoć videa. No, sam dizajn produkt je moje mašte, rekla je Ciara za časopis People.

https://www.instagram.com/p/Bv-xAliBGOk/

I dok su njen talent na društvenim mrežama pohvalili mnogi, čak i nekolicina manjih modnih dizajnera, ova maturantica otkriva kako bavljenje modnim biznisom u budućnosti ne isključuje kao opciju. Ipak, to je za sada na čekanju jer uskoro kreće studirati nešto potpuno drugačije.

– Planiram steći diplomu u području znanosti, budući da sam nedavno maturirala u jednoj STEM školi. Jednako sam zaljubljena u umjetnost i znanost i voljela bih spojiti te dvije različite stvari. Želim umjetnost dovesti u znanost ili obrnuto, otkriva Ciara svoj plan.

_____________________________________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.