Pretraga

Prekrasna gesta mlade Zagrepčanke: Haljinu od 2.000 kuna posudit će maturantici koja si ju ne može priuštiti

A- A+

Maturalna zabava jedan je od važnijih događaja u životu svakog srednjoškolca. Ne čudi stoga kako i djevojke i mladići upravo tu noć žele zablistati. No, s obzirom na trenutne ekonomske prilike u državi, mnogi si ne mogu priuštiti čak niti haljinu ili odijelo. Svjesna je toga i Sara Jahić Zelić koja je svoju haljinu s maturalne odlučila posuditi djevojci koja si ju ne može priuštiti.

Vrhunac sezone maturalnih zabava u punom je jeku, a nemali broj djevojaka intenzivno razmišlja o tome kako zablistati u toj važnoj noći. No, taj sjaj košta i mnogi roditelji maturantica, iako bi to željeli više od ičega, jednostavno ga svojoj kćeri ne mogu priuštiti. Sara Jahić Zelić odlučila je pomoći upravo jednoj takvoj djevojci.

Izdvojeni članak

Maturalna ne mora biti sprovod za novčanik: Evo kako možete uštedjeti na ‘looku’ za najvažniju srednjoškolsku noć

– Budući da se bliže datumi maturalnih večeri, vjerujem kako su cure u potragama za haljinama. Pa ako znate nekog s područja Zagreba tko si ne može priuštiti haljinu, a nosi veličinu S, posuđujem svoju maturalnu haljinu, napisala je Sara na svom Facebook profilu.

Kako nam je Sara pojasnila, haljina je veličine 36/38, a od kukova do poda ima 112 centimetara. Otkrila nam je i kako se i zašto odlučila na ovaj potez.

– Seka je maturantica ove godine i tražila je haljinu, jedva je uspjela naći, a ja sam primijetila da se svake godine izdvaja sve više novaca za tu jednu noć. Vjerujem da je nekome s nižim primanjima cifra od 1.000 kuna za haljinu nedostižna. Moja je tada koštala 2.000 kuna i to sam dobila jer nisam išla na maturalac. Htjela bih nekome priuštiti da se zabavi i ne misli o financijama barem na taj dan, kazala nam je Sara, čija će prekrasna i hvalevrijedna gesta, ne sumnjamo, jednoj maturantici uljepšati tu važnu noć.