Pretraga

Prekrasna gesta mlade Zagrepčanke: Haljinu od 2.000 kuna posudit će maturantici koja si ju ne može priuštiti

Maturalna zabava jedan je od važnijih događaja u životu svakog srednjoškolca. Ne čudi stoga kako i djevojke i mladići upravo tu noć žele zablistati. No, s obzirom na trenutne ekonomske prilike u državi, mnogi si ne mogu priuštiti čak niti haljinu ili odijelo. Svjesna je toga i Sara Jahić Zelić koja je svoju haljinu s maturalne odlučila posuditi djevojci koja si ju ne može priuštiti.

Vrhunac sezone maturalnih zabava u punom je jeku, a nemali broj djevojaka intenzivno razmišlja o tome kako zablistati u toj važnoj noći. No, taj sjaj košta i mnogi roditelji maturantica, iako bi to željeli više od ičega, jednostavno ga svojoj kćeri ne mogu priuštiti. Sara Jahić Zelić odlučila je pomoći upravo jednoj takvoj djevojci.

– Budući da se bliže datumi maturalnih večeri, vjerujem kako su cure u potragama za haljinama. Pa ako znate nekog s područja Zagreba tko si ne može priuštiti haljinu, a nosi veličinu S, posuđujem svoju maturalnu haljinu, napisala je Sara na svom Facebook profilu.

Kako nam je Sara pojasnila, haljina je veličine 36/38, a od kukova do poda ima 112 centimetara. Otkrila nam je i kako se i zašto odlučila na ovaj potez.

– Seka je maturantica ove godine i tražila je haljinu, jedva je uspjela naći, a ja sam primijetila da se svake godine izdvaja sve više novaca za tu jednu noć. Vjerujem da je nekome s nižim primanjima cifra od 1.000 kuna za haljinu nedostižna. Moja je tada koštala 2.000 kuna i to sam dobila jer nisam išla na maturalac. Htjela bih nekome priuštiti da se zabavi i ne misli o financijama barem na taj dan, kazala nam je Sara, čija će prekrasna i hvalevrijedna gesta, ne sumnjamo, jednoj maturantici uljepšati tu važnu noć.