Pretraga

Korak po korak: Ovako vizažisti u par minuta ‘brišu’ prištiće i akne s lica

A- A+

Brojne djevojke muku muče s prištićima i aknama, a ovaj problem posebice je izražen u adolescentskoj dobi i za vrijeme mjesečnice. Iako se ne radi o neobičnoj pojavi, ako je problem s aknama i prištićima izraženiji, svakako posjetite dermatologa koji će znati doći do uzroka problema i prepisati vam određenu terapiju. Sami donekle možete regulirati izgled vaše kože uvođenjem veće količine povrća i voća u prehranu, fizičkom aktivnošću i uzimanjem dovoljne količine vode ili čajeva bez šećera.

Screenshot: YouTube

Sasvim je normalno da djevojke, u danima u mjesecu kada se pokoji prištić pojavi, posežu za šminkom. No mnoge griješe u nanošenju podloge i prikrivanju prištića, pa tako bespotrebno nanose kilograme pudera i korektora te na taj način ‘guše’ i prikrivaju svoju prirodnu ljepotu. Jedna od najčešćih grešaka je i nanošenje korektora prije pudera.

Stoga smo odlučili sakupiti savjete profesionalnih vizažista i korak po korak pojasniti kako pravilno prikriti ove sitne nedostatke.

Izdvojeni članak

Što položaj prištića na licu govori o tvome zdravlju i kako ih se riješiti

1. Prvi korak u nanošenju šminke, bez obzira na tip kože, uvijek mora biti čišćenje lica. Jedno od rijetkih make-up pravila koje nikada ne biste smjeli kršiti jest upravo ono da se šminka nanosi na potpuno čistu kožu lica.

2. Nakon što ste kožu očistili, na nju valja nanijeti hidratantno sredstvo, bilo u obliku kreme, losiona ili gela za kožu sklonu aknama.

3. (Opcijski) Ako imate masnu kožu, možete nanijeti primer.

4. Sada nanosite puder ili BB kremu po vašem izboru, a ako imate izrazito problematičnu kožu odaberite proizvod koji ima veću moć prikrivanja. Proizvod koji odaberete nedostatke će najbolje prikriti ukoliko ‘utapkate’ spužvicom za tekući puder.
Važna napomena: boju pudera u trgovini uvijek testirajte na vratu, a ne na ruci. Također, spužvicu koju koristite nakon uporabe operite, kako se u njoj ne bi gomilale bakterije.

Izdvojeni članak

Muke s prištićima: Zašto ih imaju i odrasli, a ne samo pubertetlije

5. Suprotno čestoj pogrešci, korektor dolazi tek nakon što nanesete podlogu. Možete odabrati tekući, onaj u stiku ili kremaste konzistencije, važno je samo da boja korektora odgovara podlozi koju ste nanijeli. Dakle, ne smije biti pretaman niti presvijetao, jer će još više naglasiti vaše nedostatke. Korektor nanesite na prištić te ga lagano u kožu ‘utapkajte’ prstenjakom. Tim prstom primjenjuje se najmanji pritisak, pa će tako većina proizvoda zapravo ostati na vašoj koži, a ne na prstu. Ako je potrebno, na problematično područje možete nanijeti još jedan sloj korektora.
Važne napomene u ovom koraku: ruke vam moraju biti čiste, a korektor nikako nemojte nanositi na čitavo lice. Vaša koža ipak bi se trebala nazirati ispod šminke.

6. Nakon toga možete nanijeti prozirni puder u prahu, kako bi vaša šminka ostala postojana čitav dan. Puder u prahu u kožu se lagano ‘utapkava’ velikim kistom, kako ne biste skinuli korektor koji ste prethodno nanijeli. Šminku lica upotpunite s malo rumenila na obrazima.

https://www.youtube.com/watch?v=LY97K-UTNsM