Pretraga

Za sve koji su lijeni ili nemaju vremena: Donosimo četiri trika za spašavanje frizure

A- A+

Svi imamo dane kada jednostavno ne ide ništa i kad nemamo volje za pomaknuti se s mjesta. Upravo su ti dani kada bismo trebali nešto napraviti za sebe kako bismo se osjećali bolje, kao što je na primjer oprati kosu, no teško je skupiti snagu za taj pothvat. Na svu sreću, postoje trikovi pomoću kojih ćete izgledati odlično i uz nešto manje truda.

Unsplash

Kosa nije najbitnija stvar na svijetu, no isto tako rijetko što može toliko razveseliti nekoga kao #goodhairday. Kada imate loš dan s kosom, nije vam automatski dan upropašten, ali isto je tako istina da je teško da dan s dobrom kosom može biti loš.

Zaista je teško pogoditi idealnu frizuru, počevši od toga da mogu proći godine prije nego što naučite što zaista odgovara vašem licu, ili što najbolje ide uz vašu osobnost. Riječ je o ozbiljnom zadatku koji ne možete otkriti preko noći, a još manje čitajući tekst koji piše netko tko nije frizer (čitaj: autorica teksta).

S druge strane, čitajući tekst koji je napisao netko tko je vrlo često lijen i ne nalazi snage da se ozbiljno posveti svojoj kosi (čitaj: autorica teksta), sasvim sigurno možete naučiti neki novi trik koji će vam pomoći da se barem tijekom dana ne brinete oko toga kakva vam je frizura. Možda ne spašava dan, ali barem ga ne otežava… Pa krenimo sa savjetima!

Izdvojeni članak

Kako do kovrča, bez oštećenja kose? Tri načina koji čuvaju vašu kosu

Šampon za suho pranje kose

Nije tajna da šampon za suho pranje kose spašava život u one dane kada ste pri rubu života, no istina je i da je teško pronaći dobar šampon za suho pranje. Ili ne naprave nikakvu razliku, ili naprave veći problem od početnoga. To svakako nije ono što želite…

Zato se uvijek možete osloniti na to da će vam dječji puder uvijek poslužiti za ovaj trik. Dovoljno je da samo malu količinu stavite na vlasište, malo to sve skupa ‘potresete’ i dobro se počešljate i spremni ste za novi dan. Hoće li vam kosa izgledati kao da ste izašli iz nekog salona? Vrlo vjerojatno ne, ali to nije niti poanta ovih ideja…

Šiške

Iako šiške prati loša reputacija, ustvari je riječ o jednoj od najzahvalnijih frizura ikada. Sigurno, morat ćete svaki dan pripaziti na to u kakvom su one stanju, ali zato skoro u potpunosti možete zanemariti ostatak kose – a to je dobro.

Kad mislite da ste pri životnom rubu, dovoljno je da samo operete šiške. Postoje ljudi koji to i inače rade na dnevnoj bazi (što je pohvalno i sasvim sigurno smanjuje pojavu prištića na čelu), no dovoljno je i da to radite u ovako kriznim situacijama. Teško je za povjerovati, ali zaista ćete izgledati kao da ste tek oprali kosu!

Rep

Kada ništa ne ide po planu, većina se okreće konjskom repu. Ova frizura sasvim sigurno vas neće nikad razočarati, pa tu nema nikakvog straha. Jedini je problem to što će masna kosa izgledati još masnije, no možete uvijek reći da je to vaš ‘wet look’.

Ono što pomaže u sprječavanju takvog izgleda jest da pustite nekoliko pramenova da uokvire vaše lice. Naravno, kako bi ti pramenovi na nešto ličili, morate ih oprati. Na svu sreću, to vam ne bi trebalo oduzeti više od 2-3 minute vašeg vremena, a sasvim sigurno će itekako doprinijeti tome da se osjećate dobro kroz dan.

Pletenice

Ova frizura će vam oduzeti ipak nešto više vremena, no svakako će i vaš trud biti vidljiv. Popularne ‘boxer braids’ skoro u potpunosti skrivaju u kakvom se stanju nalazi vaša kosa, pa ju tako apsolutno imate pod kontrolom.

Naravno, ako imate nekoga tko će vam ih isplesti za vas, cijela situacija postaje puno lakša i ne gubite dodatno vrijeme na to. No, čak i da to sami radite, nakon što se ispraksirate – neće vam trebati više od desetak minuta, a i to smo puno rekli. Izdvojili smo i video po kojem se možete ravnati dok ih učite raditi.