Pretraga

Lili Zaneta (20) u Galeriji splitske Sveučilišne knjižnice smjestit će izložbu ženskih aktova

A- A+

Fotografkinja Lili Zaneta dvije je godine za redom osvojila nagradu za najboljeg mladog fotografa u Hrvatskoj na Foto danima mladih,a idući tjedan predstavlja drugu samostalnu izložbu ‘Tijelo’. Uz potporu Mreže mladih fotografa otvorenje izložbe je zakazano za četvrtak 3. travnja u 19 i 30 sati u Galeriji Sveučilišne knjižnice Split.

Foto: Privatna arhiva

Lili Zaneta se fotografijom počela baviti iz hobija s 13 godina, a u četvrtak 3. ožujka predstavlja svoju drugu samostalnu izložbu u Galeriji Sveučilišne knjižnice u Splitu. Iako ima tek 20 godina, na njene uratke bi se mogli posramiti brojni zreliji fotografi. Dvije godine uzastopice pobjeđivala je na Foto danima Mladih, a u četvrtak u 19 i 30 sati uz potporu Mreže mladih fotografa otkriva ženske aktove.

Izdvojeni članak

Nova-stara kraljica FDM-a: Srednjoškolka Lili Zaneta obranila titulu najbolje mlade fotografkinje

Galeriju Sveučilišne knjižnice prepavit će ženski aktovi

Mlada fotografkinja predstavlja se publici nizom od 18 fotografija koje
prikazuju nago žensko tijelo u minimalistički uređenom interijeru.
Fotografije su okupljene pod zajedničkim nazivom ‘Tijelo‘. Sam pojam
tijela je višeznačan i može se odnositi na biološko tijelo živog bića,
geometrijsko tijelo, ali i tijelo u fizici koje posjeduje masu i zauzima
prostor.

Tematsku okosnicu izložbe čini upravo ispreplitanje tako
shvaćenog pojma tijela i njegove višeznačnosti. Autorica će vas ovom
izložbom uvesti u jedan svoj svijet izgrađen od raznih geometrijskih
oblika, a u središtu svega ističe se ljudsko tijelo.

Mlada fotografkinja oduševila struku

– Minimalističkim linijama, plohama, odabirom boja te kontrastima crne i bijele Liline fotografije odišu posebnom ljepotom i skladom. Za ovu izložbu autorica je krenula s idejom o osnovnim geometrijskim oblicima – krugom, kvadratom i trokutom koji u prostoru postaju tijela te sa željom da ženski akt prikaže u odnosu na ta geometrijska tijela. U pozadini Liline izložbe Tijelo nailazimo na koncept savršenstva. Savršenstva geometrije i ljudskog tijela, izjavila je recenzentica izložba Andrea Trutanić.

Izložba će se otvoriti u četvrtak 3. travnja 2014. godine s početkom u 19 i 30 sati u prostorijama Galerije Sveučilišne knjižnice Split. Svi koji žele posjetiti izložbu osim na otvaranju mogu to učiniti i svakim radnim danom od 10 do 16 sat, zaključno s 20. travnja.