Pretraga

I vi krećete vježbati? Pet fitness influencera koji će vam olakšati to (ne)ugodno iskustvo

A- A+

Malo koja stvar je toliko očita koliko i ta da ćete ove godine početi vježbati. Jedna je to od najstarijih i ‘najdosadnijih’ novogodišnjih odluka, ali i dalje ih svake godine donosimo. I nije teško shvatiti zašto – zaista bismo se trebali više kretati. I hoće li ova godina napokon biti ona u kojoj ćemo to i početi raditi?

Ilustracija, foto: Unsplash; Meghan Holmes

Nekako je postala praksa da se novogodišnje odluke ne počinju poštovati prvih nekoliko tjedana – sve dok se ne vratite u školu/na faks/na posao, jer je skoro pa nemoguće pridržavati se bilo kakvog reda dok ste na praznicima. Pa i ako ste se odlučili početi vježbati ove godine, vjerojatno to još uvijek niste počeli. Trenutno ste u fazi mentalnih priprema.

Dio te faze jest i odabrati što ćete točno raditi. Super je to što ste odlučili pokrenuti se i malo više brinuti o svom fizičkom (a često i psihičkom) zdravlju, ali što ćete točno raditi? Trenutno vremenski uvjeti nisu baš idealni za trčanje u parku ili vožnju biciklom, a ni neće biti sljedećih nekoliko mjeseci. Mogli biste krenuti u teretanu, ali dok dođete tamo, pa kako se onda uopće tamo snalaziti…

Najbolje da odmah sada odustanete, zar ne? E pa ne! Ako ste odlučili početi vježbati, onda morate u tome i ustrajati. Realno, znate da vam nećete biti loše od toga – dapače, osjećat ćete se puno bolje. Stoga se pripremite za vježbanje doma. Ne znate gdje početi? Ne brinite, donosimo vam popis nekolicine fitness influencera koji će vas voditi kroz ovo (ne)ugodno iskustvo.

Izdvojeni članak

Novo istraživanje pokazalo da čak šest od deset mladih vježba samo kako bi smršavjelo

Chloe Ting

Ako ste na samim početcima i niste nikada do sada vježbali, upravo je ovo dobar početak. Na ovom YouTube kanalu možete pronaći nekoliko playlista, odnosno nekoliko godišnjih izazova. U svakome od tih postoje odvojeni videi s vježbama fokusiranima na jednu skupinu mišića, odnosno na jedan cilj. Jednostavno odaberite neku od playlista i počnite.

Ono što je super jest to što vas vodi kroz cijelu vježbu, pa tako unaprijed pokazuje buduće vježbe, imate zvučno odbrojavanje (korisno!) i pokoju motivacijsku rečenicu. Ono što je još više super jest to što postoji hrpa ljudi koji su upravo zahvaljujući njezinim treninzima uspjeli postići ono što su željeli. Samo nemojte odustati!

Fitness Blender

Kada se malo bolje upoznate sa svojim tijelom i svim svojim mišićima, vjerojatno ćete poželjeti raditi nešto malo više. Upravo na ovom kanalu možete pronaći vježbe koje nisu namijenjene samo početnicima, već i onima koji su spremni na ‘nešto više’. Doduše, to ne mora značiti da i dalje ne možete vježbati bez opreme – sve se nalazi ovdje!

Blogilates

Mnogima je pilates omiljeni način vježbanja, a nekako je teško zamisliti pilates u kućnoj verziji – vežemo ga uz odlaske u teretanu i grupne treninge. Na svu sreću, Blogilates donosi mali milijun videa koji će vam pomoći da to napravite samostalno doma. Uz to, često postavlja i kratke videozapise u kojima pokazuje kako se neke vježbe izvode, ili se jednostavno bavi trendovima koji haraju društvenim mrežama.

POPSUGAR

Ako volite plesati i nekada ste kalorije trošili upravo na plesnim podijima u noćnim klubovima, onda je ovo prava stvar za vas. Iako se na ovom kanalu mogu pronaći svakakvi videi, odnosno svakakve vježbe, definitivno se ističu one u kojima se – pleše. Takvi treninzi su sve popularniji, a nije teško ni shvatiti zašto. Jednostavno, uživajte!

The Fitness Marsahll

Ako ste i dalje zainteresirani za ples, ali biste voljeli kada bi bile u pitanju pjesme koje se trenutno vrte na radio postajama, ne brinite – imamo rješenje i za to. Na ovom kanalu možete pronaći upravo takve koreografije. Volimo ih i zato što na samom početku videa piše koliko je teško pratiti plesne korake, ali i koliko ćete se oznojiti!