Pretraga

Make up za prave navijačice!

A- A+

Možda cure nogomet ne zanima kao što zanima dečke, i možda ne znaju nabrojati cijelu nogometnu postavu za večerašnju utakmicu s Kamerunom, no svaku pripadnicu nježnijeg spola zanima kako se najbolje našminkati za navijačku atmosferu te kako biti najzgodnija navijačica u društvu.

www.makeupftw.tumblr.com

Što se tiče navijačkog outfita i makeupa, tu ne vrijedi ona poznata modna izreka ‘Manje je više’. Dozvoljeno je gotovo sve, samo nek’ su prepoznatljive crveno- bijele kockice u kombinaciji. Ipak, navijačice bi trebale zaboraviti ‘face painting’ i prepustiti ga dečkima, a za sebe odabrati neku od nebrojeno puno ženstvenijih ideja za najcool navijački make up u društvu.

Izdvojeni članak

Držite se ovih savjeta za ljetni make up na +30

Najvažnija je podloga bez koje će vam se šminka prilično brzo razmrljati, a unatoč uzavreloj atmosferi i činjenici da dečki gledaju više utakmicu, nego cure u ovom slučaju, svakako nije lijep prizor. Kada odaberete boju koja odgovara vašem tipu i nijansi kože, nanesite podlogu na cijelo lice te ju dobro ujednačite da se stopi s kožom. One kojima je potrebno, prekrijte sitne nedostatke poput prištića i ožiljaka korektorom. Nakon ove pripreme možete dati mašti na volju i krenuti s nanošenjem ludih navijačkih boja.

Izdvojeni članak

Nekoliko savjeta za dnevni make up

Navijački look – zastava

Savjet za cure koje žele istaknuti oči je da ih pretvore u verziju hrvatske zastave. Ispunite obrve crvenim sjenilom za oči pritom pazeći da sjenilo ne ide izvan linije obrve te ne prelazi na kožu oko obrva. Potom na cijeli kapak, od ruba trepavica do obrva nanesite bijelo sjenilo, a cijelom dužinom gornjeg kapka povucite plavu crtu uz rub trepavica. Možete koristiti plavi tuš za oči ili olovku. Za one koje žele glamurozniji look, dodajte umjetne trepavice u plavoj boji. Na obraze nanesite rozo sjenilo, pri tom ne morate štedjeti, ipak je ovo make up za navijanje. Ovaj look možete upotpuniti crvenim ružem za usta i spremne ste za bodrenje Vatrenih s vatrenim bojama na licu.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Najgori make up failovi

Navijački look – šahovnica

Šahovnica na licu nanosi se na jednostavan način , a odličan je i jeftin rekvizit za navijanje. Prepoznatljiva je i  što je najvažnije, obilježava boje naše nogometne reprezentacije. Potrebne su vam samo crvena i bijela olovka, a za lakše nanošenje, napravite laganim potezom okomite i paralelne crte čime ćete olakšati bojenje kockica na licu. Šahovnicu možete iscrtati u nekoliko varijacija, poput pravilnog izgleda kockica sa jasno istaknutim bridovima ili naizgled nemarno nanešenih ukrivo bez rubova. Može biti koje god veličine želite, no za cure je ipak preporučljivija manja. Dečkima ostavljamo da cijelo lice popune kockicama ‘face paintingom’. Ovaj look možete zgodno upotpuniti plavom maskarom i olovkom na očima uz bijelo sjenilo, a hrabrije navijačice će ga začiniti modrim ružem za usta.

Navijački look – umjereno

Ovaj look je rezerviran za navijačice koje žele našminkanim licem bodriti Vatrene, no ipak pritom žele izgledati kao i inače, uz poneki odjevni predmet na kockice ili neki drugi navijački rekvizit. Ovim makeupom istaknut ćete boje naše reprezentacije, no na uobičajen način šminkanja. Na cijele kapke nanesite bijelo sjenilo, a uz rub kapka od unutrašnjeg do vanjskog dijela oka potegnite liniju crvenim tušem ili olovkom za oči. Neka linija prelazi vanjski kut oka prema gore za mačkasti dojam. Ispod oka nanesite plavu liniju na isti način kao i sa gornjom crvenom, iako donja linija ne mora kretati od unutarnjeg kuta oka. Možete ju potegnuti od sredine prema van, kako vam se više sviđa ili odgovara izgledu i obliku očiju. Usta našminkajte crvenim ružem, a obraze zarumenite rozim rumenilom.

Sada kada ste odabrale vama najprivlačniji makeup, bacite se na šminkanje i pokažite da i cure mogu navijati kao i dečki, a pritom izgledati zanosno i cool. Koji god navijački look od ova tri izabrale, svakako je poželjno upotpuniti ga neizostavnim kockicama. Izbor je velik, od šalova koje možete privezati oko pasa, majica i topića do kapa i marama. Samo dajte mašti na volju, no požurite jer se navijačka atmosfera ubrzano zagrijava ususret utakmici s Kamerunom.