Pretraga

Mladi pjesnici imaju mogućnost osvojiti 10 tisuća kuna!

A- A+

Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu raspisala je natječaj za dodjelu Nagrade Anđelko Novaković. Natjecati se mogu mladi pjesnici s neobjavljenom zbirkom pjesama i tako osvojiti 10 tisuća kuna i objavu svoje pobjedničke zbirke.

Foto: Poetry.ge

Izdvojeni članak

Mladi Osječanin novom domoljubnom pjesmom poručio da ne želi ići vam, ali ni biti gladan

Zaklada NSK u Zagrebu osnovana je sa svrhom poticanja i podupiranja programa na polju razvoja knjižničarstva, podupiranja znanstvenih skupova, unapređivanja kulture i znanosti nagrađivanjem kvalitetnih radova. Financira se donacijama, aktivnostima zaklade te prilozima domaćih i stranih fizičkih i pravnih osoba. Tako Zaklada već nekoliko godina dodjeljuje i Nagradu Anđelko Novaković, koja nosi ime uglednoga pjesnika, esejista i književnog kritičara iz razloga što je on svojim predanim radom zadužio hrvatsku književnost i kulturu u cjelini. Ista je utemeljena s namjerom poticanja literarnoga stvaralaštva i nagrađivanja vrijednih književnih ostvarenja mladih.

Nagrada će se i ove godine dodjeljivati mladim pjesnicima, a nedavno je za sudjelovanje raspisan i natječaj. Natječaju mogu pristupiti samo osobe mlađe od 35 godina starosti. Kandidati za nagradu obvezni su dostaviti cjelovitu, neobjavljenu zbirku pjesama, napisanu na hrvatskom jeziku i otipkanu na računalu, kratak životopis te podatke za kontakt. Svoje radove dostavljaju povjerenstvu Vijeće ‘Nagrada Anđelko Novaković’, isključivo elektroničkim putem na adresu [email protected], najkasnije do 1.rujna ove godine.

Pobjednik će tako dobiti plaketu, bit će nagrađen novčanim iznosom od 10.000 kuna i objavljivanjem svoje zbirke pjesama.

Natječaj možete pročitati na stranicama Zaklade NSK u Zagrebu.