Pretraga

Najčešće pogreške koje radite s pametnim telefonima

A- A+

Gotovo da nema osobe koja ne posjeduje pametni telefon, koji uz mnoštvo prednosti koje donosi traži i dosta povjerljivih osobnih podataka, što korisnici ne shvaćaju dovoljno ozbiljno. Mogućnost krađe identiteta veća je za 33 posto kod onih koji koriste smartphone, a većina ih nema niti lozinku na telefonu. To je tek jedna od nekoliko najvećih pogrešaka koje čine vlasnici pametnih telefona.

Osiguravajuća kuća Protect Your Bubble objavila je nekoliko najvećih pogrešaka koje prema podacima osiguravajuće kuće čine mnogi vlasnici pametnih telefona. Ne pripazite li, mogli biste se gadno opeći, stoga donosimo koje su to greške.

Izdvojeni članak

Evo koji je Hrvatima najbolji pametni telefon u 2013.

Smartphone bez lozinke

Čak 62 posto vlasnika pametnih telefona uopće ne koristi lozinku kako bi zaštitili vlastiti uređaj. Mogućnost krađe identiteta stoga je mnogo veća.

Automatsko logiranje na bankarskim stranicama

Ukoliko na pametnom telefonu imate spremljene lozinke za svoje račune i slično, dovodite svoju imovinu u ozbiljnu opasnost.

Golišave fotografije

Poznato je da mnogi mladi snimaju provokativne fotografije, spremaju ih i često i šalju drugim korisnicima. Često se događa da oni kojima šaljete osobne gološave fotografije iste prosljeđuju drugima, što zasigurno ne želite.

Klikanje na opasne poveznice u mailovima

Iz prijevara putem maila nastaje čak četiri posto krađa identiteta, a 156 milijuna takvih poruka pošalje se svakodnevno.

Fotografije s odmora

Više od 75 posto osuđenih provalnika vjeruje da drugi provalnici koriste društvene medije za pronalaženje meta.

Izdvojeni članak

Evo što vrsta vašeg pametnog telefona govori o vama

Fotografije s odmora

Više od 75 posto osuđenih provalnika vjeruje da drugi provalnici koriste društvene medije za pronalaženje meta.

Objavljivanje fotografija bez isključivanja lokacije

Sigurno ne želite da svih korisnici društvenih mreža i sličnoga znaju gdje se nalazite u svakom trenutku svojeg života. Isključite tu nepotrebnu opciju.

Dijeljenje osobnih podataka s lažnim bankarima

Čak 27 posto krađa identiteta uzrokovano je telefonskim bankarskim prijevarama na koje mnogi nasjednu. Nemojte i bi biti jedni od njih.

Spajanje na druge bežične mreže

Mnogi od vas svojim mobitelima spajaju se na bilo koje dostupne mreže, odnosno to čini 52 posto korisnika. To i nije najpametnije rješenje.

Ne koristite osiguranja za smartphone

Prema istraživanju spomenute tvrtke, 60 posto korisnika ne misli kupiti osiguranje kada kupuju novi pametni telefon.