Pretraga

‘Najskidanije’ serije u 2013. godini

A- A+

Iako se o piratstvu na internetu često govorilo kao o najvećem neprijatelju Hollywooda, glazbene scene i drugih zabavnih industrija, u posljednje vrijeme počinje se govoriti o promotivnim i drugim beneficijama, koje ilegalno ‘skidanje’ donosi. Kada je riječ o tv serijama već drugu godinu za redom je na čelu Game of Thrones. Posljednja epizoda treće sezone skinuta je 5.9 milijuna puta u samo tjedan dana nakon emitiranja. U tekstu donosimo i devet drugih najčešće ilegalno downloadanih serijala.

Foto: theepochtimes.com

Kako su magnati zabavne industrije shvatili da se teško mogu obračunati s piratstvom na internetu, počeli su u ilegalnom skidanju materijala tražiti pozitivne strane te ih iskorištavati. Najviše u tom pogledu mogu profitirati autori serije ‘Game of Thrones’ koja je prema podacima Torrent Freaka drugu godinu za redom najviše puta ilegalno skinuta.

Izdvojeni članak

Skidanjem datoteka torrentima lako zaradite vrlo opasne viruse

Priznanje veće od Emmya

Posljednja epizoda treće sezone serije ‘Game of Thrones’ je skinuta 5,9 milijuna puta i to u samo tjedan dana nakon emitiranja, dok je posljednja epizoda ‘Breaking Bada’ downloadirana 4,2 milijuna puta.

Kao što smo napomenuli, na piratstvo se u zadnje vrijeme ne gleda više kao na najveću ubojicu zabavne industrije. Štoviše, spominju se promotivne vrijednosti ilegalne distribucije.

Tako je direktor Time Warnera Jeff Bewkes izjavio da je rekordno skidanje ‘Game of Thronesa’ daleko veće priznanje od osvajanja Emmya. Tvorac Breaking Bada Vince Gilligan također je blagonaklon prema ilegalnom downloadu te smatra da piratstvo pomaže širenju brenda.

Izdvojeni članak

Studentski stavovi: ‘Ilegalno je, ali svakodnevno koristimo torrente i nećemo prestati’

Autorica treće najskidanije serije ima oprečan stav

Po broju ilegalnih downloada, na trećem se mjestu našla serija ‘The Walking Dead’. Njena pak autorica ne dijeli mišljenje da je ovakva vrsta kršenja autorskih prava, pozitivna stvar.

– Mnogi vjeruju da je piratstvo na neki način dobro i da će gledatelji vremenom razviti naviku plaćanja kako bi nastavili gledati seriju. Izuzmemo li anegdotalne dokaze o povećanju gledanosti, nema teoretske šanse da će oni koji ilegalno skidaju serije, u budućnosti izabrati legalan download ili legalno gledanje serije, smatra Gale Anne Hurd.

Evo čitave liste deset najskidanijih serija u 2013.:

1. Game of Thrones – 5,9 milijuna

2. Breaking Bad – 4,2 milijuna

3. The Walking Dead – 3,6 milijuna

4. The Big Bang Theory – 3,4 milijuna

5. Dexter – 3,1 milijuna

6. How I Met Your Mother – 3 milijuna

7. Suits – 2,6 milijuna

8. Homeland – 2,4 milijuna

9. Vikings – 2,3 milijuna

10. Arrow – 2,2 milijuna