Pretraga

Nakon Snapchata i Viber uveo istu opciju

A- A+

Nakon silnih novosti kojima nas je posljednih mjeseci obasipao WhatsApp, i najpoznatija ljubičasta komunikacijska platforma izbacila je novu opciju. Po uzoru na Snapchat, od sada i na Viberu postoji mogućnost da slanja audio-vizualnih sadržaja koji nakon nekog vremena trajno nestanu iz poruka. 

Izdvojeni članak

Ovako sakrivate ‘online status’ na Viberu

Dovoljno je samo odabrati videozapis ili fotografiju koju želite poslati i unaprijed naznačiti koliko vremenski želite da poslani materijal bude dostupan primatelju. Nakon određenih sekundi koje postavite kao uvjet, materijal se trajno briše iz Vibera. Korištenje ove opcije vrlo je jednostavno i omogućuje štednju memorije, kao i mogućnost da primatelj vaš materijal prosljeđuje drugima ako to ne želite.

Nakon što ste primjerice uslikali fotografiju, u gornjem desnom kutu nalazi se malena ostaka sata. Prisitkom na tu opciju određujete broj sekundi koliko želite da fotografija bude dostupna primatelju. Od trenutka kad primatelj pogleda poruku kreće odbrojavanje zadanih sekundi, nakon toga fotografija nestane. Isti je slučaj i s videozapisima. Kada odaberete ovakvu opciju slanja audio-vizualnih materijala, najduže slika može ostati na Viberu 10, a najmanje 3 sekunde.

Nova opcija na Viberu prošla je testiranja i već je stavljena u korištenje svima koji komuniciraju putem Vibera.  

Pijani mogu odahnuti: WhatsApp uvodi nešto kao stvoreno za njih