Pretraga

Imate pitanja oko upisa u srednje škole? CARNet je otvorio kanal gdje možete dobiti sve odgovore

A- A+

Pokrenut je Viber kanal za informiranje i obavještavanje o postupku prijava i upisa u srednje škole. Info-kanal pokrenuo je CARNET Helpdesk, a na njemu će učenici, roditelji i svi uključeni u proces upisa moći saznati sve važne rokove i odgovore na česta pitanja koja inače stižu na CARNET-ov Helpdesk.

roditelji racunalo

Foto: Unsplash

U ponedjeljak, 23. svibnja započinju prijave u elektronički sustav upisa u srednje škole (NISpuSŠ). Prvi je to korak upisa u srednje škole za oko 39 tisuća učenika. Na njihove brojne nedoumice CARNET Helpdesk sada će odgovarati na Viber kanalu kojem se može pristupiti putem poveznice.

Izdvojeni članak
učenik piše u bilježnicu u razredu

Počinje proces upisa u srednje za 39 tisuća učenika: Ovo su važni datumi koje ne smijete zaboraviti

Učenici se u srednje škole upisuju elektroničkim putem preko mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole. Kandidati koji osnovnu završavaju u redovitom sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj ove godine, u svojoj školi dobivaju elektronički identitet iz sustava AAI@EduHr, tj. korisničko ime i lozinku s kojima se prijavljuju u sustav.

Sljedeći važan datum za učenike je 25. lipnja, kada kreće prijava obrazovnih programa. Na ljetnom roku moći će prijaviti njih najviše šest. Na vrh liste trebaju staviti program koji najviše žele upisati a zatim i ostale željenim redoslijedom jer će se njime raspoređivati na prijavljene programe. Ostale važne datume možete vidjeti u ovome članku.